VSZ Burrito Kruiden Mexicaanse Groente Burrito Met Guacamole 02
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Mexicaanse groente burrito met guacamole

Mexicaanse avond op de planning? Met deze groente burrito’s maak je zo een heerlijke Mexicaanse maaltijd. Makkelijk te maken, vol van smaak en extra lekker met de zelfgemaakte guacamole.  

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Mexicaanse groente burrito met guacamole

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de sjalot fijn. Rap de schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel. Snijd de avocado’s in blokken.
2
Prak de avocado’s grof met een vork. Voeg de sjalot, de limoenrasp en – sap toe en meng. Breng de guacamole op smaak met Verstegen Zwarte Peper Molen en Verstegen Zeezout Molen.
3
Verwarm een pan met de olijfolie en bak het gehakt 3 min. Voeg ¾ van de Verstegen VSZ Buritto kruiden, de tomatenpuree en de Mexicaanse roerbakgroente toe en bak 5 min.
4
Verdeel het groentenmengsel over 1 helft van de paprika chili tortilla’s, leg hier de guacamole op en vouw de tortilla’s dicht door eerst de zijkanten van de tortilla’s naar binnen te vouwen en de tortilla’s op te rollen.
5
Snijd de tortilla’s doormidden en verdeel de overige Verstegen VSZ Buritto kruiden over de tortilla’s.

Variatietip: voor een vegetarische variant van dit gerecht kan je het half om half gehakt vervangen door halloumi. Snijd de halloumi in blokjes en bak samen met de Verstegen VSZ Buritto kruiden en Mexicaanse roerbakgroente. 

Burrito’s: een heerlijke Mexicaanse maaltijd

Burrito’s zijn veelzijdige en vullende maaltijden die eindeloos variëren in vulling. Ze bieden de perfecte gelegenheid om te experimenteren met verschillende smaken en ingrediënten, afhankelijk van waar je trek in hebt. Een klassieke burrito bevat vaak een combinatie van bonen, rijst, vlees en groenten, maar je kunt er werkelijk van alles in doen.

Kip of gehakt zijn populaire keuzes voor een hartige burrito. Kip kun je bijvoorbeeld marineren met kruiden zoals komijn, chili en paprikapoeder, terwijl gehakt kan worden gekruid met knoflook, ui en een beetje Mexicaanse chili voor wat extra pit. Voeg wat guacamole en salsa toe voor een frisse en romige touch. Deze Mexicaanse burrito’s met kip zijn een echte klassieker. In 25 minuten zet je de maaltijd al op tafel. Het ideale antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’.

Voor een vegetarische variant kun je kiezen voor zwarte bonen of kidneybonen, gecombineerd met rijst, gegrilde groenten zoals paprika en courgette, en een frisse avocado. Of kies voor geroosterde zoete aardappel voor een zoetere optie die perfect past bij de andere hartige smaken. Een andere vegetarische én zelfs plantaardige favoriet, zijn deze burrito’s met pulled oesterzwam. Heerlijk met smaakmakers als limoen, peterselie en barbecuesaus.

Top je burrito af met wat geraspte kaas, sour cream en een beetje salsa of yoghurt voor de ultieme smaakbalans. Of je nu van vlees houdt of liever vegan gaat, burrito’s kunnen altijd naar wens worden aangepast! 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via