In samenwerking met:
Mexicaanse Burrito's
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Mexicaanse burrito’s met kip

Maak een uitstapje naar de Mexicaanse keuken met deze heerlijke burrito’s van Knorr! Een lekker en makkelijk recept om te maken en het zit ook nog eens boordevol groenten. Zo kom je gemakkelijk aan je dagelijkse portie!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept mexicaanse burrito’s met kip

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Snijd de champignons in vieren. Pel en snipper de ui.
2
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Voeg de paprika’s, champignons en ui toe en bak 5 min.
3
Voeg de kruidenmix en 100 ml water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het 3 min. zachtjes doorkoken.
4
Meng de sausmix met de kwark en het overige water en roer goed door.
5
Haal de wraps uit de verpakking, verpak ze in aluminiumfolie en verwarm 2 min. in de oven.
6
Bestrijk de wraps met een hoeveelheid saus naar wens, schep het kipmengsel in het midden van de wraps en vouw ze dicht. Leg de dichtgevouwen wraps in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met de geraspte kaas. Zet de schaal 8 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.
7
Serveer de burrito’s en de overige saus apart.

Tip van De Vegetarische Slager: vervang de kipfilet door 1 bakje Kipstuckjes. In stap 2, bak de Kipstuckjes kort goudbruin, deze zijn al gaar.
Tip van de groenteboer: vervang de kipfilet door 200 gr kidneybonen (blik). Voeg ze in stap 3 na de kruidenmix toe.

Vegan tip: vervang ook de kwark en kaas door plantaardige varianten om er gemakkelijk een plantaardig recept van te maken.

Wereldse gerechten uit de Mexicaanse keuken

Van taco’s en wraps tot quesadilla’s en enchilada’s, de Mexicanen houden wel van comfort food! En laten wij daar nu ook dol op zijn. Vaak gebruiken ze bonen in de Mexicaanse keuken, ideaal voor wanneer je wat extra eiwitten binnen wilt krijgen. Voeg daar nog bekende ingrediënten als maïs, koriander, avocado en rijst aan toe en je hebt eigenlijk alles wat je nodig hebt om de klassiekers mee te maken!

Zo’n klassiek recept is bijvoorbeeld chili con carne. Deze Mexicaanse stoofpot met een pittige smaak maak je onder andere met kidneybonen, tomaat en gehakt. Deze variant maken wij compleet met nacho chips om lekker mee te dippen. Ook lekker om te proberen: taquitos! Taquitos zijn kleine opgerolde tortilla’s met een vulling van vaak rundergehakt. De taquitos worden vervolgens knapperig gebakken of gefrituurd. Je kan het ook gemakkelijk in de oven schuiven voor een knapperig resultaat. Natuurlijk mag er bij dit recept geen guacamole ontbreken, één van de meest bekende dips uit Mexico. Ontzettend makkelijk om te maken en het past overal bij! Het enige wat je nodig hebt zijn rijpe avocado’s, limoen, tomaten, eventueel knoflook en rode ui en rode peper voor een pittige touch. Voeg daar nog wat peper en zout aan toe en top het geheel af met koriander.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via