Wij zijn dol op burrito’s! Met deze Mexicaanse lekkernij kan je namelijk alle kanten op. Of je nu gaat voor vlees, vis of een vegetarische variant zoals deze burrito’s met pulled oesterzwam, het smaakt altijd. Tip: heb je wat overgebleven groenten als paprika over? Voeg het toe aan de burrito’s, hét perfecte gerecht voor je restjes groenten!
Je hebt het vast wel eens gehoord: pulled oesterzwam, pulled pork of pulled chicken. Het klinkt moeilijker dan het is. Het is namelijk niets anders dan uit elkaar getrokken vlees of groenten. Bij pulled pork wordt het vlees eerst lang gemarineerd en gegaard, waarna het uit elkaar wordt getrokken. Bij kip werkt het precies hetzelfde, maar bij oesterzwam scheur je de paddenstoel eerst in reepjes waarna je het bakt met diverse smaakmakers. Naast deze drie bekende versies kan je ook kiezen voor pulled zalm of pulled duck. Liever een vegan variant? Deze zomerse taco’s maken we met plantaardige pulled beef!
Naast deze makkelijke burrito’s met pulled oesterzwam hebben we nog een aantal smaakvolle recepten met deze vegetarische vervanger voor de klassieke pulled pork. Wat dacht je van taco’s met pulled oesterzwam en zelfgemaakte guacamole? Deze taco’s zijn voedzaam én heel snel gemaakt. Door pulled oesterzwam toe te voegen aan de taco’s mis je geen een moment het vlees. Of wat dacht je van paratha met pulled oesterzwam en riata? Een verrassend lekker recept dat al in 25 minuten op tafel staat. De riata maak je heel gemakkelijk zelf en past perfect bij de kruidige pulled oesterzwam en frisse mango chutney. Wil je een keer iets anders proberen? Maak dan burrata taco’s. We combineren de Italiaanse kaas met populair Mexicaans streetfood. Pulled oesterzwam, romige avocado, frisse limoen en heerlijke burrata. Beter kan je het niet krijgen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment