In samenwerking met:
Gnocchi met Pesto alla Genovese en walnoot
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Gnocchi met Pesto alla Genovese en walnoot

De Italiaanse keuken is én blijft één van onze favorieten! Dit recept voor gnocchi met Pesto alla Genovese en walnoot is een echte aanrader. Snel gemaakt, voedzaam en een recept dat bij iedereen in de smaak gaat vallen. Wanneer zet jij dit gerecht op het menu?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Gnocchi met Pesto alla Genovese en walnoot

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm ½ van de olijfolie in een koekenpan en bak de gnocchi voor 10-12 min. heerlijk krokant.
2
Snijd ondertussen de courgette in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de kipfilet in blokjes.
3
Verwarm de overige olijfolie in een andere koekenpan. Bak de kipfilet in ongeveer 4 min. goudbruin. Voeg de courgette en paprika toe en bak ca. 3 min. mee. Roer de Pesto alla Genovese erdoor.
4
Rooster ondertussen de walnoten 2 min. in een droge koekenpan en verdeel over de gnocchi. Verdeel over de borden en serveer.

De lekkerste recepten met pesto

De Italianen zijn er dol op en eten het bij tal van gerechten: pesto. Inmiddels verwerken wij het ook in steeds meer van onze recepten en ontdekken we in hoeveel verschillende gerechten dit past. Benieuwd in welke? Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje!

  • Zoete aardappel met burrata en zelfgemaakte pesto: deze gepofte zoete aardappel met burrata en zelfgemaakte pesto is een smaakvolle vegetarische maaltijd. De zoete aardappelen worden geroosterd in de oven en vervolgens gevuld met romige burrata, frisse basilicumpesto, cherrytomaten, pijnboompitten en pistachenoten. Een combinatie van zachte, knapperige en hartige smaken in één gerecht. Perfect als lichte lunch of diner.
  • Zalm in bladerdeeg met pesto broccoli puree: ​deze zalm in bladerdeeg met pesto-broccolipuree is een elegant hoofdgerecht dat indruk maakt. Sappige zalmfilet wordt omhuld door knapperig bladerdeeg, gevuld met romige geitenkaas en verse spinazie. Geserveerd op een fluweelzachte puree van broccoli, pesto en citroen, vormt dit gerecht een harmonieuze combinatie van smaken. Perfect voor een feestelijk diner of een bijzondere gelegenheid.
  • Biefstuk met pesto en burrata: biefstuk met pesto en burrata is een smaakvol hoofdgerecht dat in slechts 25 minuten op tafel staat. De sappige biefstuk wordt geserveerd met geroosterde aardappelpartjes en bimi en afgewerkt met romige burrata, groene pesto en verse basilicum. Een klassieke AVG-maaltijd met een verfijnde twist—perfect voor een doordeweekse avond of een speciaal diner.
  • Caprese pastasalade: deze caprese pastasalade is een frisse, vegetarische maaltijd die je in slechts 15 minuten op tafel zet. Met rigatoni, kleurrijke tomaatjes, mini-mozzarella, kappertjes en groene pesto vormt het een smaakvolle combinatie. Verse basilicum en een snufje peper en zout maken het geheel af.

 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Soja
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via