In samenwerking met:
Noedelomelet met bosui
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Noedelomelet met bosui

Het is snel en gemakkelijk te maken, aanpasbaar aan je eigen smaakvoorkeuren en biedt een heerlijke manier om restjes noedels en groenten nieuw leven in te blazen. We hebben het over een noedelomelet! Deze verrukkelijke manier om je noedels en groenten te verwerken is zeker het proberen waard.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept noedelomelet met bosui

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Halveer de champignons en snijd in dunne plakken. Verwijder de steel en zaadlijst van de rode peper en snijd in dunne ringen. Snijd de bosui in dunne schuine ringen.
2
Snijd de kippendij in blokjes van 2 cm en marineer met de helft van de ketjap.
3
Breng een pan met water aan de kook en kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
4
Kluts de eieren en breng op smaak met peper en zout. Verhit een pan met 1/3 van de zonnebloemolie en bak ¼ deel van het eimengsel in 4 min. gaar. Herhaal tot het eimengsel op is.
5
Verhit een pan met de overige zonnebloemolie en bak de kippendij 5 min. Voeg de champignons, rode peper en de helft van de bosui toe. Bak 5 min. mee. Voeg de rijstnoedels en de rest van de ketjap toe. Roer door.
6
Verdeel het noedelmengsel over de omeletten en vouw dicht. Garneer met de rest van de bosui.

Wat is een noedelomelet?

Een noedelomelet is een verrukkelijke en veelzijdige culinaire creatie die de smaken van Aziatische keukens met de hartige eenvoud van een omelet combineert. Deze heerlijke schotel is een perfecte harmonie van zachte noedels, verse groenten en sappige eieren, allemaal samengevoegd tot een enkele smakelijke hap.

Het geheim van een geslaagde noedelomelet zit in de perfecte balans tussen verschillende texturen en smaken. Allereerst worden de noedels van je keuze – rijstnoedels, eiernoedels of ramen – gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vervolgens worden ze afgekoeld en lichtjes gebakken in een hete koekenpan met een vleugje olie, waardoor ze een lichte knapperigheid krijgen aan de buitenkant terwijl ze zacht blijven vanbinnen.

Terwijl de noedels aan het bakken zijn, worden de groenten voorbereid. Dungesneden paprika’s, wortelen, bosui en eventueel wat spinazie of taugé worden gewokt tot ze net gaar zijn, maar nog steeds hun levendige kleuren behouden. Deze groenten voegen niet alleen smaak en voedingswaarde toe, maar ook een visueel aantrekkelijke dimensie aan het gerecht.

De sterren van de show, de eieren, worden geklopt en over de noedels en groenten gegoten. Terwijl de eieren langzaam stollen, kunnen extra smaakmakers zoals sojasaus, sesamolie of een vleugje gember worden toegevoegd om de omelet te verheffen naar een hoger niveau van smaaksensatie. Als de eieren volledig zijn gestold en de onderkant mooi goudbruin is, is het tijd om de noedelomelet voorzichtig om te draaien.

Na een paar minuten is de noedelomelet klaar om te worden geserveerd. Met een delicate knapperigheid aan de buitenkant en een vullende zachtheid aan de binnenkant, belichaamt deze culinaire creatie het beste van beide werelden. De smaken van de noedels, groenten en eieren vermengen zich tot een harmonieuze dans van umami en hartigheid, waardoor elke hap een ware genot wordt voor de smaakpapillen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via