Weinig tijd maar wel een lekkere maaktijd serveren? Dit simpele wokgerecht staat binnen 20 minuten op tafel. De voorgesneden wokgroenten nemen een hele hoop snijwerk uit handen en dat scheelt tijd! Een heerlijke kleurrijke maaltijd met kipfilet, Chinese stijl wokgroenten en zelfgemaakte pindasaus.
Tip: dit gerecht is heel eenvoudig vegetarisch te maken door de kipfiletblokjes te vervangen door vegetarische kipstukjes! Ze hoeven dan minder lang te bakken, 3 min. is voldoende om ze een kleurtje te geven.
Noedels, ze zijn niet weg te denken uit de Aziatische keuken. Maar wat zijn het eigenlijk? Aziatische noedels zijn ongerezen deegwaren die worden bereidt in water. Er zijn veel verschillende soorten met elk een eigen smaak. We lichten de belangrijkste voor je uit.
Deze transparante tot witte noedel wordt gemaakt van rijstmeel en water. Het heeft een fijne structuur en neutrale smaak. Rijstnoedels worden veel gebruikt in soepen en loempia’s zoals in deze vrolijke summerrolls.
De welbekende eiernoedels, ook wel mie genoemd, hebben een gelige kleur. Zoals de naam al vermoed, worden ze gemaakt van ei, met tarwemeel. Deze noedels zijn steviger dan bijvoorbeeld de rijstnoedels en doen het uitstekend in een wokgerechten zoals deze noedels met spareribs.
Woknoedels worden gemaakt van tarwemeel en hebben een stevige structuur. Het is een allrounder onder de noedels en kan worden gebruikt in maaltijden, soepen en salades. Probeer eens deze noedels, bloemkool en paksoi in rode curry of knoflooknoedels met tempeh.
Deze doorzichtige noedels worden gemaakt mungbonen. Ze worden ook wel glasmie of glasvermicelli genoemd. Je kunt ze gebruiken in soepen en salades of als vulling voor in een loempia. Deze heerlijke noedelsalade.
Soba noedels worden gemaakt boekweitnoedels of een combi van boekweitmeel en tarwebloem. De soba noedels die uitsluitend gemaakt van boekweitmeel zijn glutenvrij. De Japanse noedels zijn bruingrijs van kleur en hebben een nootachtige smaak wat gerechten als deze noedels met tempeh, bimi en wortellinten een extra touch geeft.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment