Noedels Met Kipfilet En Pindasaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Noedels met kipfilet en pindasaus

Weinig tijd maar wel een lekkere maaktijd serveren? Dit simpele wokgerecht staat binnen 20 minuten op tafel. De voorgesneden wokgroenten nemen een hele hoop snijwerk uit handen en dat scheelt tijd! Een heerlijke kleurrijke maaltijd met kipfilet, Chinese stijl wokgroenten en zelfgemaakte pindasaus.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept noedels met kipfilet en pindasaus

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Verhit een droge koekenpan op laag vuur en rooster hierin de pinda’s samen met de geraspte kokos ongeveer 2 min. en zet apart.
2
Breng in een steelpannetje de pindakaas samen met het water, sambal, ketjap en kokosmelk al roerend aan de kook.
3
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Verhit de wokolie in een wok op middelhoog vuur. Bak de kipfiletblokjes ongeveer 6 min. Voeg de wokgroenten toe en bak het geheel nog 4 min.
5
Voeg de pindasaus toe aan de kip en groenten. Meng de gekookte noedels door het geheel.
6
Snijd het groen van de lente-ui in ringetjes. Schep de noedels in een kom of diep bord. Maak het gerecht af met de gebrande pinda’s, geraspte kokos en lente-ui.

Tip: dit gerecht is heel eenvoudig vegetarisch te maken door de kipfiletblokjes te vervangen door vegetarische kipstukjes! Ze hoeven dan minder lang te bakken, 3 min. is voldoende om ze een kleurtje te geven.

Wat is het verschil tussen soorten noedels?

Noedels, ze zijn niet weg te denken uit de Aziatische keuken. Maar wat zijn het eigenlijk? Aziatische noedels zijn ongerezen deegwaren die worden bereidt in water. Er zijn veel verschillende soorten met elk een eigen smaak. We lichten de belangrijkste voor je uit.

Rijstnoedels

Deze transparante tot witte noedel wordt gemaakt van rijstmeel en water. Het heeft een fijne structuur en neutrale smaak. Rijstnoedels worden veel gebruikt in soepen en loempia’s zoals in deze vrolijke summerrolls.

Eiernoedels

De welbekende eiernoedels, ook wel mie genoemd, hebben een gelige kleur. Zoals de naam al vermoed, worden ze gemaakt van ei, met tarwemeel. Deze noedels zijn steviger dan bijvoorbeeld de rijstnoedels en doen het uitstekend in een wokgerechten zoals deze noedels met spareribs.

Woknoedels

Woknoedels worden gemaakt van tarwemeel en hebben een stevige structuur. Het is een allrounder onder de noedels en kan worden gebruikt in maaltijden, soepen en salades. Probeer eens deze noedels, bloemkool en paksoi in rode curry of knoflooknoedels met tempeh.

Glasnoedels

Deze doorzichtige noedels worden gemaakt mungbonen. Ze worden ook wel glasmie of glasvermicelli genoemd. Je kunt ze gebruiken in soepen en salades of als vulling voor in een loempia. Deze heerlijke noedelsalade.

Sobanoedels

Soba noedels worden gemaakt boekweitnoedels of een combi van boekweitmeel en tarwebloem. De soba noedels die uitsluitend gemaakt van boekweitmeel zijn glutenvrij. De Japanse noedels zijn bruingrijs van kleur en hebben een nootachtige smaak wat gerechten als deze noedels met tempeh, bimi en wortellinten een extra touch geeft.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij
  • Melk
  • Noten
  • Soja
  • Pinda

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via