Ramen carbonara is de perfecte kruising tussen comfort food uit twee werelden: de Italiaanse klassieker carbonara ontmoet de snelle Japanse ramen. Dit gerecht staat in 15 minuten op tafel en is ideaal als je zin hebt in iets bijzonders zonder ingewikkeld te koken.
Het meest bekende pasta recept uit de regio Rome is natuurlijk de pasta carbonara! Er zijn verschillende benaderingen voor het ontstaan van deze Italiaanse klassieker. Dat de Amerikaanse soldaten aan het einde van de 2e Wereld Oorlog eieren en spek meenamen naar Italië of dat het gerecht gemaakt werd door ‘carbonari’ (kolenbranders) die in de bergen werkten. Over het ontstaan van deze klassieker doen dus verschillende verhalen de rondte, maar dat maakt ons niet uit! Hoe het ook ontstaan is, wij genieten op zijn tijd enorm van een goede pasta carbonara.
De echte klassieke carbonara maak je natuurlijk met pasta (meestal wordt er spaghetti of rigatoni voor gebruikt), guanciale of pancetta, eieren, Pecorino Romano en zwarte peper. Tegenwoordig ontdek je daarnaast verschillende recepten die een variatie bieden op de pasta carbonara. Hiervoor worden vaak ook ingrediënten als eieren, kaas en spek gebruikt, maar dan met andere ingrediënten die eraan toe worden gevoegd. Eén van die varianten is deze gnocchi carbonara. Eigenlijk is de enige grote wijziging dat er gnocchi wordt gebruikt in plaats van pasta.
Wil je genieten van een vegetarische carbonara? Het is mogelijk met deze pasta carbonara met halloumi. De halloumi snijd je in blokjes en vervolgens marineer je het met balsamicodressing, wat de halloumi een heerlijke smaak geeft. Bak de halloumi blokjes goudbruin en bereid de pasta carbonara verder op de klassieke wijze. Top af met een flinke hoeveelheid zwarte peper, want dat maakt het gerecht compleet. Een snelle maaltijd die iedere dag antwoord kan geven op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’.
Vind je dit leuk?
Reacties
Plaats nieuwe reactie
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment