Ramen Carbonara2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Ramen carbonara

Ramen carbonara is de perfecte kruising tussen comfort food uit twee werelden: de Italiaanse klassieker carbonara ontmoet de snelle Japanse ramen. Dit gerecht staat in 15 minuten op tafel en is ideaal als je zin hebt in iets bijzonders zonder ingewikkeld te koken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Ramen carbonara

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Breng een pan met water aan de kook en kook de ramen noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar zonder het smaakzakje. Giet af en bewaar een paar eetlepels van het kookvocht.
2
Snijd de guanciale in kleine blokjes en bak in een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog in 5 min. vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
3
Verdeel de warme noedels over de kommen. Voeg 80 gr geraspte Parmezaanse kaas, de sojasaus, guanciale en zwarte peper toe. Voeg de eidooier en 2 el kookvocht toe en roer goed door.
4
Snijd de bieslook fijn. Serveer direct met extra zwarte peper, bieslook en de overige Parmezaanse kaas.

Pasta carbonara

Het meest bekende pasta recept uit de regio Rome is natuurlijk de pasta carbonara! Er zijn verschillende benaderingen voor het ontstaan van deze Italiaanse klassieker. Dat de Amerikaanse soldaten aan het einde van de 2e Wereld Oorlog eieren en spek meenamen naar Italië of dat het gerecht gemaakt werd door ‘carbonari’ (kolenbranders) die in de bergen werkten. Over het ontstaan van deze klassieker doen dus verschillende verhalen de rondte, maar dat maakt ons niet uit! Hoe het ook ontstaan is, wij genieten op zijn tijd enorm van een goede pasta carbonara.

De echte klassieke carbonara maak je natuurlijk met pasta (meestal wordt er spaghetti of rigatoni voor gebruikt), guanciale of pancetta, eieren, Pecorino Romano en zwarte peper. Tegenwoordig ontdek je daarnaast verschillende recepten die een variatie bieden op de pasta carbonara. Hiervoor worden vaak ook ingrediënten als eieren, kaas en spek gebruikt, maar dan met andere ingrediënten die eraan toe worden gevoegd. Eén van die varianten is deze gnocchi carbonara. Eigenlijk is de enige grote wijziging dat er gnocchi wordt gebruikt in plaats van pasta.

Wil je genieten van een vegetarische carbonara? Het is mogelijk met deze pasta carbonara met halloumi. De halloumi snijd je in blokjes en vervolgens marineer je het met balsamicodressing, wat de halloumi een heerlijke smaak geeft. Bak de halloumi blokjes goudbruin en bereid de pasta carbonara verder op de klassieke wijze. Top af met een flinke hoeveelheid zwarte peper, want dat maakt het gerecht compleet. Een snelle maaltijd die iedere dag antwoord kan geven op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via