In samenwerking met:
Gado Gado Met Linzen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gado gado met linzen

Op zoek naar een makkelijk en lekker gerecht? Deze gado gado met linzen, mie en een heerlijke pindasaus is precies wat je dan nodig hebt! Met knapperige spitskool, paprika, komkommer en taugé, is dit een smakelijke en voedzame maaltijd. Voeg wat gebakken uitjes en kroepoek toe voor de ultieme crunch!  

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Gado gado met linzen

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Verwarm in een steelpan de pindakaas met de basterdsuiker en de ketjap. Voeg het water toe en breng aan de kook. Verwarm al roerende op laag vuur tot een gladde pindasaus. Breng op smaak met sambal.
3
Verhit ondertussen in een wok de olijfolie. Bak de spitskool in 4 min. knapperig gaar. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Snijd de paprika in plakjes.
4
Verdeel de spitskool met de paprika, de komkommer, de linzen en de taugé over de borden. Schep de pindasaus erbij en bestrooi met de gebakken uitjes. Serveer met de mie en de cassave kroepoek.

Variatietip: vervang de linzen eens door kikkererwten en varieer met de groenten. Zo zijn groenten als paksoi, sperziebonen, champignons en wortel julienne ook erg lekker in een gado gado.   

Tip: weinig tijd om in de keuken te staan? Maak dan gebruik van een kant-en-klare satésaus. 

Aan de slag met gado gado! 

Deze gado gado met linzen, mie en pindasaus is een heerlijke en snelle maaltijd vol smaak en het perfecte antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Gevuld met knapperige groenten zoals spitskool, paprika, komkommer en taugé, is dit gerecht een perfecte mix van smaken en texturen. Het is eenvoudig te maken en kan variëren met verschillende groenten zoals paksoi of sperziebonen. Serveer met gebakken uitjes en cassave kroepoek voor een extra crunch. Perfect voor een voedzame lunch of avondmaaltijd! Probeer deze lekkere gado gado met linzen en pindasaus vandaag nog en geniet van een gezond recept op je bord.   

Om in het straatje van gado gado recepten te blijven, zetten wij nog een aantal recepten op een rijtje voor je. Naast deze gado gado met linzen is het bijvoorbeeld ook lekker om eens deze vegetarische gado gado met satésaus en seroendeng te maken. De satésaus geeft het gerecht nét dat beetje extra pit en zorgt voor een smaakvolle toevoeging. Deze plantaardige gado gado bowl is ook erg lekker en zo gemaakt. In 35 minuten geniet je van een bowl met gekruide tempeh, sperzebonen en pindasaus. De rijst vervangen we door bloemkoolrijst voor een extra portie groenten en een koolhydraatarm recept.  

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via