Geflambeerde Tonijn Met Ramen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Geflambeerde tonijn met ramen

Wil jij een luxe gerecht maken zónder uren in de keuken te staan? Dan moet je deze geflambeerde tonijn met ramen proberen! Deze bowl met ramen zorgt voor een ware smaakexplosie dankzij de umamirijke bouillon, zachte noodles en geflambeerde tonijnsteak. De crispy chili olie, bosui en nori zorgen voor de finishing touch. En dat in maar 20 minuten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Geflambeerde tonijn met ramen

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng de visbouillon aan de kook met de sojasaus en miso pasta. Roer goed door en laat zachtjes pruttelen. Kook de ramen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel kort onder koud water.
2
Snijd de paksoi in grove stukken en blancheer 1 min. in kokend water. Snijd de bosui in schuine ringen.
3
Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in 6 min. zacht. Laat schrikken onder koud water, pel en halveer.
4
Dep ondertussen de tonijnsteaks droog en bestrooi met zwarte sesamzaadjes. Verhit de sesamolie in een koekenpan en schroei de tonijnsteaks kort dicht aan beide zijden. Zet het vuur uit. Verdeel de whisky over de tonijnsteaks en flambeer kort met een keukenbrander. Let erop dat de afzuigkap uitstaat en houd een passende afstand. Snijd de tonijn in plakjes.
5
Halveer het norivel. Verdeel de ramen over de kommen en schenk de hete bouillon erbij. Verdeel de paksoi en tonijn over de kommen. Top af met het ei, bosui, norivel en crispy chili olie en serveer direct.

Tip: liever geen alcohol? Flambeer de tonijnsteaks dan kort met een keukenbrander voor een extra rokerige smaak ná het dichtschroeien.

Aan de slag met ramen!

Dol op soep recepten? Ga eens voor een Aziatische twist en maak eens ramen! Ramen is een noedelsoep met een krachtige bouillon als basis. Er zijn veel soorten bouillon die je ramen extra smaak kunnen geven. Hoewel ramen wordt gezien als een typisch Japans gerecht, is het van oorsprong een Chinees gerecht. Het werd in Japan geïntroduceerd door Chinese immigranten aan het einde van de 19e eeuw. Voordat je aan de slag gaat met het maken van ramen, is het dus belangrijk om een goede bouillon te maken. In dit recept van geflambeerde tonijn gaan we voor een bouillon van vis, sojasaus en miso pasta. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een kippenbouillon of paddenstoelenbouillon, passend bij je andere gekozen ingrediënten.

Houd je wel van wat vlees in je ramen? Ga dan voor ramen met spek, ei en Chinese kool. Een makkelijk recept, maar vol van smaak. Dankzij smaakmakers als knoflook, sjalot en gember heb je al heerlijke Aziatische smaken. Voeg daar een runderbouillon met sojasaus aan toe, gerookte spekreepjes en Chinese kool en het genieten kan beginnen. Liever een vegetarisch recept? Ook dat kan gemakkelijk met ramen! Zo gaan we in dit recept voor miso ramen noodles, waarbij we de ramen compleet maken met vegan kipburgers, edamameboontjes, champignons en een groentebouillon, inclusief miso pasta. Al in 15 minuten staat dit heerlijke gerecht op tafel. Ideaal voor wanneer je geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar tóch lekker wilt eten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Vis
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via