Wil jij een luxe gerecht maken zónder uren in de keuken te staan? Dan moet je deze geflambeerde tonijn met ramen proberen! Deze bowl met ramen zorgt voor een ware smaakexplosie dankzij de umamirijke bouillon, zachte noodles en geflambeerde tonijnsteak. De crispy chili olie, bosui en nori zorgen voor de finishing touch. En dat in maar 20 minuten!
Tip: liever geen alcohol? Flambeer de tonijnsteaks dan kort met een keukenbrander voor een extra rokerige smaak ná het dichtschroeien.
Dol op soep recepten? Ga eens voor een Aziatische twist en maak eens ramen! Ramen is een noedelsoep met een krachtige bouillon als basis. Er zijn veel soorten bouillon die je ramen extra smaak kunnen geven. Hoewel ramen wordt gezien als een typisch Japans gerecht, is het van oorsprong een Chinees gerecht. Het werd in Japan geïntroduceerd door Chinese immigranten aan het einde van de 19e eeuw. Voordat je aan de slag gaat met het maken van ramen, is het dus belangrijk om een goede bouillon te maken. In dit recept van geflambeerde tonijn gaan we voor een bouillon van vis, sojasaus en miso pasta. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een kippenbouillon of paddenstoelenbouillon, passend bij je andere gekozen ingrediënten.
Houd je wel van wat vlees in je ramen? Ga dan voor ramen met spek, ei en Chinese kool. Een makkelijk recept, maar vol van smaak. Dankzij smaakmakers als knoflook, sjalot en gember heb je al heerlijke Aziatische smaken. Voeg daar een runderbouillon met sojasaus aan toe, gerookte spekreepjes en Chinese kool en het genieten kan beginnen. Liever een vegetarisch recept? Ook dat kan gemakkelijk met ramen! Zo gaan we in dit recept voor miso ramen noodles, waarbij we de ramen compleet maken met vegan kipburgers, edamameboontjes, champignons en een groentebouillon, inclusief miso pasta. Al in 15 minuten staat dit heerlijke gerecht op tafel. Ideaal voor wanneer je geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar tóch lekker wilt eten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment