Marry Me Chicken ramen noodles combineren romige, hartige smaken met een pittige twist. Malse kippendij, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas vormen de basis van de romige saus en passen perfect bij de ramen noodles. Al in 20 minuten staat dit gerecht op tafel en geniet je van een bordje puur comfort food!
Wanneer je TikTok of Instagram opent, zie je het zeker voorbij komen: Marry Me Chicken. De naam zegt het al, het is een kipgerecht waar je hart zo snel van gaat kloppen dat je spontaan verliefd wordt. Sappige kipfilet, omhuld in een romige saus van zongedroogde tomaat, kookroom en Parmezaanse kaas, vaak geserveerd als een pasta recept. In dit recept gaan we voor een Aziatische twist en voegen we naast zongedroogde tomaten ook sojasaus toe aan de saus, bakken we de kippendijfilet in ketjap en serveren we het op ramen noodles. Natuurlijk kunnen de bosui, sesamzaadjes en crispy chili olie niet ontbreken!
Het recept Marry Me Chicken is overgevlogen uit Amerika en wordt hier vaak gemaakt in de slowcooker. Hierdoor wordt de kip lekker mals en neemt het de saus goed op. Je kan het zo serveren, maar je kan er ook een compleet gerecht bij maken door er bijvoorbeeld aardappelen en groenten als spinazie aan toe te voegen. Wil je liever een vegetarisch recept? Ga dan niet voor Marry Me Chicken, maar voor Marry Me Kikkererwten! Dit romige gerecht is geliefd door de rijke smaak waarbij we de kikkererwten stoven in een kruidige saus van zongedroogde tomaten, plantaardige kookroom en andere ingrediënten als tomatenpuree en chilivlokken. Door te kiezen voor plantaardige alternatieven is het gerecht niet alleen vegetarisch, maar ook nog eens vegan. Ontzettend lekker én een volwaardig recept voor het avondeten! Dus heb je een keer moeite met de vraag ‘Wat eten we vandaag?’, dan is het antwoord: Marry Me!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment