Oerhollandse Stamppot Bowl
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Oerhollandse stamppot bowl

De poké bowl ken je ongetwijfeld al! Dit oorspronkelijk Hawaïaanse gerecht is eindeloos populair en daarom worden er steeds vaker variaties op verzonnen. Wij maken een Oerhollandse bowl met romige aardappelpuree, andijvie en gehaktballen met pikante jus.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept oerhollandse stamppot bowl

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Verwarm de boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
2
Verwarm een grillpan. Halveer de cherrytomaten en snijd de uien ieder in 8 partjes. Besprenkel met olijfolie. Gril de ui op middelhoog vuur totdat deze glazig en zacht is. Voeg de cherrytomaten toe en gril kort mee.
3
Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking en houdt daarna warm op laag vuur. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Schep de aardappelpuree in 2 diepe kommen. Verdeel de andijvie, gehaktballetjes, rode ui en cherrytomaten over de puree. Schep de jus over de gehaktballetjes en garneer het gerecht met wat tuinkers.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Mosterd
  • Ei
  • Soja
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via