Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Oosterse vispakketjes met zilvervliesrijst

Ze zijn makkelijk te maken én het kost weinig tijd, deze Oosterse vispakketjes uit de oven. Je maakt ze met pangasiusfilet en een ontzettend smaakvolle marinade van knoflook, rode peper, gember, oestersaus en sojasaus. Loopt het water je al in de mond?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept oosterse vispakketjes met zilvervliesrijst

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Pel de knoflook en hak fijn. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd fijn. Meng de knoflook, rode peper, gembersiroop, oestersaus en sojasaus.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Dep de pangasiusfilet droog met wat keukenpapier en leg in een schaal. Verdeel de marinade over de vis, laat minimaal 10 min. marineren.
3
Snijd ondertussen het groene deel van de bosui in ringen en houd apart. Snijd het witte deel fijn, zo dun als de worteljulienne. Meng het witte deel van de bosui met de wortel. Snijd de courgette in plakjes.
4
Scheur een stukje aluminiumfolie af voor elke pangasiusfilet. Verdeel de wortel en bosui over de aluminiumfolie. Leg de plakjes courgette op de wortel. Plaats de pangasiusfilet op de courgette en schep de overgebleven marinade erbij.
5
Vouw de pakketjes dicht en bak 25 min. in de oven. Bereid ondertussen de zilvervliesrijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
6
Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge koekenpan. Serveer de vis op de rijst. Strooi kort voor serveren de groene bosui en sesamzaadjes over het gerecht.

Vispakketje uit de oven of vispakketje van de barbecue?

Eigenlijk is het allebei even lekker! Ons advies: met minder weer en in de herfst & winter uit de oven, in het voorjaar & in de zomer lekker van de BBQ. Bereid de vispakketjes van tevoren, zodat je ze op het moment zelf alleen nog op de barbecue hoeft te leggen. En wat het fijne is van zowel een vispakketje uit de oven als een vispakketje van de BBQ: je hoeft nooit bang te zijn dat de vis droog wordt. Omdat je de vis inpakt in aluminiumfolie, kan het vocht niet ontsnappen én neemt de vis de smaak van de marinade en de overige ingrediënten goed op.

Probeer naast deze Oosterse vispakketjes ook eens deze kabeljauw pakketjes met krieltjes en groenten of deze smaakvolle vispapillot met mozzarella, tomaat en spinazie. Lekker en gemakkelijk!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Vis
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via