Pel de knoflook en hak fijn. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd fijn. Meng de knoflook, rode peper, gembersiroop, oestersaus en sojasaus.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Dep de pangasiusfilet droog met wat keukenpapier en leg in een schaal. Verdeel de marinade over de vis, laat minimaal 10 min. marineren.
3
Snijd ondertussen het groene deel van de bosui in ringen en houd apart. Snijd het witte deel fijn, zo dun als de worteljulienne. Meng het witte deel van de bosui met de wortel. Snijd de courgette in plakjes.
4
Scheur een stukje aluminiumfolie af voor elke pangasiusfilet. Verdeel de wortel en bosui over de aluminiumfolie. Leg de plakjes courgette op de wortel. Plaats de pangasiusfilet op de courgette en schep de overgebleven marinade erbij.
5
Vouw de pakketjes dicht en bak 25 min. in de oven. Bereid ondertussen de zilvervliesrijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
6
Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge koekenpan. Serveer de vis op de rijst. Strooi kort voor serveren de groene bosui en sesamzaadjes over het gerecht.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.