Print opties

Sluiten

Orzo met spinazie, feta, pesto en geroosterde citroen

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Snijd de citroen in plakjes. Verhit een grillpan of koekenpan met ½ van de olijfolie en rooster de citroenplakjes 1-2 min. per kant tot ze goudbruin en licht gekaramelliseerd zijn. Laat ze even afkoelen en halveer de plakjes eventueel voor een speels effect bij het serveren.
2
Kook de volkoren orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 8 min., voor een 'al dente' bite.
3
Was de prei en snijd in halve ringen. Verhit de overige olijfolie in een grote pan en bak de prei 3-4 min. op middelhoog vuur zacht. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en bak mee totdat de spinazie geslonken is.
4
Haal de pan van het vuur en voeg de pesto toe. Giet de pasta af.
5
Voeg de pesto met spinazie en prei bij de warme orzo en meng alles goed door elkaar.
6
Verdeel de orzo pasta over borden. Verkruimel de feta eroverheen, garneer met de citroenplakjes en breng op smaak met peper en zout.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.