Oven Gedroogde Tomaten
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Oven gedroogde tomaten

Gedroogde tomaten doen het goed bij vele gerechten. Nog lekkerder zijn deze tomaten die je zelf gemakkelijk droogt in de oven. Gebruik kwalitatief goede tomaten, olijfolie en een aantal smaakmakers die je wel standaard in huis hebt en ga zelf aan de slag!

Mijn menu planner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten

Recept oven gedroogde tomaten

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 10min
1
Verwarm de oven voor op 120°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
2
Halveer de cherrytomaten en leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat.
3
Besprenkel de tomaten met olijfolie en bestrooi ze vervolgens met zout en suiker. Pers de knoflook en verdeel deze samen met de tijm over de tomaten.
4
Plaats de bakplaat in het midden van de oven gedurende 2 uur om de tomaten te drogen.
5
Laat de tomaten afkoelen en bewaar ze vervolgens met de smaakmakers in een pot met een afsluitbare deksel. Vul de pot met olijfolie tot de tomaten onder de olie staan.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via