Ovenschotel Bloemkool Room Met Gehakt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Ovenschotel bloemkool-room met gehakt

Deze lekker Hollandse ovenschotel maak je met bloemkool, gehakt en een romige ovenschotelmix. Een goede begin is het halve werk: even voorbereiden en na 45 minuten oventijd verras je met deze romige ovenmaaltijd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept ovenschotel bloemkool-room met gehakt

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
55 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de bloemkoolroosjes ca. 5 min voor in een pan met water. Sla deze stap over voor een resultaat met meer bite.
2
Snipper de ui en fruit deze kort aan in een hapjes- of braadpan. Voeg hier vervolgens het gehakt aan toe en bak rul.
3
Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Verdeel hierover het gehakt en de bloemkoolroosjes.
4
Meng de kruidenmix met koud water en kookroom. Roer goed door. Voeg daarna het ei toe en roer nogmaals goed door.
5
Schenk ¾ van het kruidenmengsel gelijkmatig over de ovenschotel. Verdeel de andere helft van aardappelschijfjes hierover en laat 2 min. staan. Schenk het overgebleven deel van de kruidenmix over de ovenschotel.
6
Bak de ovenschotel in 45 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin.

Hoe lang moet de bloemkoolschotel met gehakt in de oven?

Zodra je de bloemkoolschotel helemaal klaar hebt gemaakt en de oven is inmiddels voorverwarmd op 180 graden dan kun je de schotel er zo in plaatsen! Vervolgens zet je de bloemkoolschotel voor 45 minuten in de oven.

Hoe moet je de bloemkoolschotel invriezen?

Heb je nog een deel van je bloemkoolschotel over? Je kunt de restjes van je bloemkoolschotel ook invriezen. Laat de schotel eerst afkoelen. Zodra het afgekoeld is kun je er vershoudfolie omheen wikkelen. Je kunt het ook eventueel in luchtdichte diepvriesbakjes doen. Bewaar het voor max. 3 maanden in de diepvries.

Kun je de bloemkool ovenschotel voor een tweede keer opwarmen?

Zodra je de bloemkoolschotel goed hebt bewaard in de diepvries in vershoudfolie of voor max. 2 dagen afgedekt in de koelkast kun je de schotel gemakkelijk voor een tweede keer opwarmen.

Meer ovenschotel recepten

Deze heerlijke Hollandse ovenschotel is een van de vele variaties die jou avondeten tot een feestje maken. Lekker snel klaar en makkelijk om te maken. Bekijk snel de pagina met alle ovenschotel recepten en ontdek jouw favoriet!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?