Ovenschotel Bloemkool Room Met Gehakt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Ovenschotel bloemkool-room met gehakt

Deze lekker Hollandse ovenschotel maak je met bloemkool, gehakt en een romige ovenschotelmix. Een goede begin is het halve werk: even voorbereiden en na 45 minuten oventijd verras je met deze romige ovenmaaltijd.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept ovenschotel bloemkool-room met gehakt

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
55 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de bloemkoolroosjes ca. 5 min voor in een pan met water. Sla deze stap over voor een resultaat met meer bite.
2
Snipper de ui en fruit deze kort aan in een hapjes- of braadpan. Voeg hier vervolgens het gehakt aan toe en bak rul.
3
Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Verdeel hierover het gehakt en de bloemkoolroosjes.
4
Meng de kruidenmix met koud water en kookroom. Roer goed door. Voeg daarna het ei toe en roer nogmaals goed door.
5
Schenk ¾ van het kruidenmengsel gelijkmatig over de ovenschotel. Verdeel de andere helft van aardappelschijfjes hierover en laat 2 min. staan. Schenk het overgebleven deel van de kruidenmix over de ovenschotel.
6
Bak de ovenschotel in 45 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Mosterd
  • Melk
  • Selderij
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?