Paasteitje
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Paasteitje met scrambled eggs

Een klassiek pasteitje mag uiteraard niet ontbreken tijdens de paasbrunch! Wij maken er paasteitjes van gevuld met scrambled eggs. Gemakkelijk te maken én je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept paasteitje met scrambled eggs

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bereid de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kapjes uit de pasteitjes en knip of snijd de bieslook fijn.
2
Breek de eieren in een kom en klop even los met een garde. Voeg peper en zout toe en meng goed.
3
Verhit een koekenpan met de olijfolie om middelhoog vuur en giet de geklopte eieren erin. Roer met een houten spatel tijdens het bakken zodat je scrambled eggs krijgt.
4
Verdeel de scrambled eggs over de vier pasteitjes en verdeel de bieslook hierover. Dek de pasteitjes af met de kapjes.

Heerlijke eiergerechten voor de paasbrunch

Met Pasen is het natuurlijk tijd om te genieten van heerlijke eiergerechten tijdens de feestelijke paasbrunch of het paasontbijt. Of je nu gaat voor klassieke favorieten of nieuwe creaties, er is voor elk wat wils. Wij geven je heerlijke inspiratie om je op weg te helpen!

Een van de meest geliefde eiergerechten is natuurlijk de traditionele eggs benedict. Het traditionele recept bestaat uit een gepocheerd ei op een Engelse muffin, bedekt met Hollandaisesaus en vaak geserveerd met ham of gerookte zalm. De romige saus en het perfect gepocheerde ei zorgen voor een heerlijke combinatie van smaken en texturen. Wij gaan voor een variatie op de klassieker met deze eggs benedict met krokant spek.

Voor de liefhebbers van hartige gerechten is een quiche altijd een goede keuze. Gevuld met een mengsel van eieren, room, kaas en verschillende groenten of vlees, is quiche zowel voedzaam als verrukkelijk. Probeer eens een quiche met spinazie en feta voor een lichte en frisse smaak, of ga voor een klassieke quiche Lorraine met spek en ui.

Wat dacht je daarnaast van eiermuffins? Deze eiermuffins met spinazie, dille en witte kaas zijn heerlijke lekkernijen voor de lente en passen perfect bij de paasbrunch. Serveer ze direct wanneer ze uit de oven komen, want dan zijn ze nog lekker warm én op hun mooist!

Wanneer je een liefhebber bent van croissants, moet je deze gevulde croissants met ei eens proberen. De croissants vul je naast ei met spinazie, tomaat, spek en oude kaas. Klinkt als een feestje en zo smaakt het ook écht!

Ben je naast deze eiergerechten op zoek naar nog meer paasinspiratie? Ontdek hier alle paasrecepten en probeer ze tijdens de brunch of lunch!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?