In samenwerking met:
Egg Benedict Met Krokante Spek En Avocado 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Eggs benedict met krokant spek

Eggs benedict is een typisch Amerikaans ontbijt, vaak op toast met een gepocheerd ei, Hollandaise saus en krokant spek. In dit recept serveren we de eggs benedict op kaiserbroodjes en avocado voor een verrassende twist.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept eggs benedict met krokant spek

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur. Laat iets afkoelen.
2
Splits ½ van de eieren. Het eiwit gebruiken we niet. Halveer de citroen en pers de vrucht uit.
3
Mix het eigeel met de witte wijnazijn en wat peper en zout in een keukenmachine tot het mengsel licht en luchtig wordt. Schenk er daarna, terwijl de keukenmachine draait, de gesmolten boter in een dun straaltje bij. Blijf mixen tot je een dikke, lobbige Hollandaisesaus. Schenk in een kommetje, breng op smaak met 2 el citroensap. Zet tot gebruik in de koelkast.
4
Leg de plakjes ontbijtspek op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 min. in de oven. Voeg na 2 min. de kaiserbroodjes toe.
5
Pel en schil de avocado en snijd in plakken.
6
Breng water aan de kook in een steelpan. Draai het vuur laag zodat het water niet meer borrelt, maar nog wel kleine belletjes op de bodem zichtbaar zijn.
7
Breek ¼ van het overige ei in een kommetje. Roer met een lepel in de pan tot er een draaikolk ontstaat. Laat het ei voorzichtig uit het kommetje in het midden van de draaikolk glijden. Gaar het ei 3 min., tot het eiwit gestold is. Haal het ei met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de overige eieren, en zorg dat het water tegen het kookpunt aan blijft.
8
Snijd de kaiserbroodjes open. Verdeel de avocado en het krokante spek erover, verdeel de gepocheerde eieren op en schenk de Hollandaisesaus erover.

Tip: als je weinig tijd hebt kun je de eieren ook zacht koken in plaats van pocheren.
Tip: vries het eiwit dat niet gebruikt wordt in om later schuimpjes van te maken.

Aan de slag met ei

Eieren zijn een van de meest veelzijdige en voedzame voedingsmiddelen die de natuur te bieden heeft. Deze ovale wonderen vormen de basis voor een enorm scala aan gerechten over de hele wereld, van eenvoudige ontbijtmaaltijden tot verfijnde culinaire creaties en heerlijke lunch recepten. De bereidingsmogelijkheden van eieren zijn vrijwel eindeloos. Hier zijn enkele van de meest populaire bereidingen:

  1. Gekookte eieren: van zacht- tot hardgekookt, deze bereidingswijze is een klassieker en wordt vaak gegeten bij het ontbijt of als snack. Lekker op toast met avocado!
  2. Roerei: roereieren worden in de pan geroerd tot ze romig en luchtig zijn. Roerei kan worden verrijkt met verschillende ingrediënten, zoals kaas, groenten of kruiden. Serveer bijvoorbeeld op toast met avocado en tomaat.
  3. Omelet: eieren worden geklopt en in een pan gebakken met diverse vullingen, zoals champignons, uien, ham, en kaas. Onze favoriet is een gevulde omelet met paddenstoelen, aspergetips en verse kruiden.
  4. Gepocheerde eieren: eieren worden zachtjes gekookt in water zonder schaal, waardoor ze een heerlijk zachte textuur krijgen. Gepocheerde eieren worden vaak geserveerd met hollandaisesaus en zijn een klassiek gerecht voor brunch.
  5. Gebakken ei: ook wel bekend als een spiegelei. Eieren worden in een pan met boter of olie gebakken tot de randen knapperig zijn en de dooier nog zacht is. Dit wordt vaak geserveerd als ontbijt met spek, toast en bonen. Een keer wat anders? Maak dan een gevulde croissant met ei!
  6. Frittata: een Italiaanse omelet die in de oven wordt gebakken, meestal met groenten, kaas en kruiden. Zo heb je deze rijkgevulde vegetarische groentefrittata, maar ook een paddenstoelen frittata met boerenkool en pancetta.

Andere lekkere gerechten met ei zijn deze fluffy scrambled eggs en een groene gevulde tortilla met ei. Geen klassieke bereiding, maar nét even wat anders!

Inspiratie voor de lunch

Tijdens de lunch is het heerlijk om gevarieerd te eten en een lekkere boost te krijgen om de middag verder te kunnen knallen op werk. Kies jij voor een heerlijke sandwich, wrap of flammkuchen?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via