Op zoek naar een lekker recept met croissants in de hoofdrol? Zoek dan niet verder, want deze heerlijke gevulde croissants met ei wil je maken! In een handomdraai bak je goudbruine croissants met een vulling van spinazie, tomaat, ei, spek en oude kaas. Kort gezegd: verrukkelijk!
Tip: blijft er wat spinazie over? Maak er dan een frisse ontbijt smoothie van.
Wanneer je een bakker bezoekt, kom je het gelijk tegen: de croissant. Naturel, met kaas of een combinatie van ham en kaas. En wanneer je kiest voor een naturel croissant, beleg je hem vast en zeker met iets anders lekkers. Aardbeien- of bosvruchtenjam, wat hagelslag of een laagje boter met suiker. Wat je ook kiest, de luchtige en boterachtige croissant die we vandaag de dag kennen is niet meer weg te slaan!
Traditioneel worden croissants geserveerd met een laagje boter en jam, maar door de jaren heen maakt de zoete variant plaats voor een hartige variant. Een populaire variant is de gevulde croissant met ei, zoals in dit recept van DekaMarkt. In het midden van de croissant komt een ei die uiteindelijk in de oven wordt gebakken tot het ei is gestold. Eenvoudig om te maken en superlekker!
Een andere populaire vulling is natuurlijk chocolade, zoals in dit recept met Kinder Chocolade. De croissant wordt gevuld met een staafje Kinder Chocolade en daarna in de oven afgebakken. Wanneer je de croissant rechtstreeks uit de oven haalt en openscheurt, heb je een heerlijk zoet croissantje waar de chocolade uit druipt.
Heb je te veel croissants in huis gehaald? Gooi het niet weg, maar maak er een croissant traybake van! De ultieme verwennerij voor elk moment, gemaakt met één dag oude croissants. Lekker voor bij de koffie of thee of voor bijvoorbeeld de brunch op tweede Paasdag. Zoet dankzij de zoete bramenjam en verse bramen en een licht zuurtje dankzij de toevoeging van citroen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment