In samenwerking met:
Gevulde croissant met ei
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gevulde croissant met ei

Op zoek naar een lekker recept met croissants in de hoofdrol? Zoek dan niet verder, want deze heerlijke gevulde croissants met ei wil je maken! In een handomdraai bak je goudbruine croissants met een vulling van spinazie, tomaat, ei, spek en oude kaas. Kort gezegd: verrukkelijk!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gevulde croissant met ei

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de cherrytomaten door de helft. Maak een inkeping door de croissant in de lengte aan de bovenkant in te snijden. Hak de peterselie grof.
2
Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de spinazie en de cherrytomaten over de croissants. Breek in iedere croissant een ei kapot en verdeel de oude kaas er overheen.
3
Plaats de croissants 15 min. in de oven tot het ei gestold is.
4
Verhit ondertussen een droge pan en bak het ontbijtspek in 6 min. krokant.
5
Serveer de croissants met het krokant gebakken ontbijtspek en garneer met de peterselie.

Tip: blijft er wat spinazie over? Maak er dan een frisse ontbijt smoothie van.

Een heerlijke lekkernij

Wanneer je een bakker bezoekt, kom je het gelijk tegen: de croissant. Naturel, met kaas of een combinatie van ham en kaas. En wanneer je kiest voor een naturel croissant, beleg je hem vast en zeker met iets anders lekkers. Aardbeien- of bosvruchtenjam, wat hagelslag of een laagje boter met suiker. Wat je ook kiest, de luchtige en boterachtige croissant die we vandaag de dag kennen is niet meer weg te slaan!

Traditioneel worden croissants geserveerd met een laagje boter en jam, maar door de jaren heen maakt de zoete variant plaats voor een hartige variant. Een populaire variant is de gevulde croissant met ei, zoals in dit recept van DekaMarkt. In het midden van de croissant komt een ei die uiteindelijk in de oven wordt gebakken tot het ei is gestold. Eenvoudig om te maken en superlekker!

Een andere populaire vulling is natuurlijk chocolade, zoals in dit recept met Kinder Chocolade. De croissant wordt gevuld met een staafje Kinder Chocolade en daarna in de oven afgebakken. Wanneer je de croissant rechtstreeks uit de oven haalt en openscheurt, heb je een heerlijk zoet croissantje waar de chocolade uit druipt.

Overgebleven croissants

Heb je te veel croissants in huis gehaald? Gooi het niet weg, maar maak er een croissant traybake van! De ultieme verwennerij voor elk moment, gemaakt met één dag oude croissants. Lekker voor bij de koffie of thee of voor bijvoorbeeld de brunch op tweede Paasdag. Zoet dankzij de zoete bramenjam en verse bramen en een licht zuurtje dankzij de toevoeging van citroen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via