Zin in een tropische maaltijd voor op een zonnige dag? Ga voor deze passievrucht aardbei gamba bowl! Een kleurrijk bordje vol frisse smaken. De passievrucht en aardbeien combineren perfect met de pittige gamba’s en romige avocado. Een lichte, smaakvolle bowl waar je zeker van gaat genieten!
Niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een recept voor het avondeten maakt, maar je kan echt heerlijke recepten met fruit maken! Niet alleen voor het ontbijt, als tussendoortje of in een salade recept voor de lunch, maar dus óók voor het diner. Door het toevoegen van fruit in je gerechten voor het avondeten krijgt het een frisse en zoete touch.
Verwerk bijvoorbeeld eens aardbeien in je maaltijden. Naast tal van bakrecepten kan je met dit sappige rode fruit bijvoorbeeld deze oude klassieker maken: sliptong ‘Picasso’. Dit gerecht was vooral in de jaren ’60 en ’70 onwijs populair waarbij de vettige sliptong wordt afgetopt met gebakken fruit als aardbeien, gele kiwi en rode druiven. Aardbeien zijn ook heerlijk in salade, zoals deze spinaziesalade met pistache geitenkaasballetjes. De zelfgemaakte citroen-peper dressing geeft een lekkere twist aan de salade.
Een andere vrucht die je kan toevoegen aan je maaltijden, is de passievrucht. Zo geeft het in deze gamba bowl een lekker friszure touch. Bij deze salade kip en mango zorgt de passievruchtdressing voor een tropische twist. Heb je een rijpe perzik in huis? Gooi het niet weg, maar gebruik het als topping voor naan! Dit recept van naan met perzik en balsamico is onwijs lekker. De perzik geeft een fruitige, sappige smaak, de buffelmozzarella zorgt voor de romigheid en de balsamico geeft een zoetzure touch. Ook lekker: granaatappelpitjes! Deze frisse, knapperige pitjes matchen fantastisch met de saffraanorzo. Voeg daar nog malse short ribs aan toe en je hebt een maaltijd waar je u tegen zegt.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment