passievrucht aardbei gamba bowl
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Passievrucht aardbei gamba bowl

Zin in een tropische maaltijd voor op een zonnige dag? Ga voor deze passievrucht aardbei gamba bowl! Een kleurrijk bordje vol frisse smaken. De passievrucht en aardbeien combineren perfect met de pittige gamba’s en romige avocado. Een lichte, smaakvolle bowl waar je zeker van gaat genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Passievrucht aardbei gamba bowl

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat iets afkoelen.
2
Snijd ondertussen de aardbeien in partjes. Pel en snipper de rode ui. Snijd de rode peper fijn. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes, Halveer de limoen en pers het sap van ½ van de limoen uit. Snijd de overige limoen in partjes. Hak de basilicum fijn. Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees uit.
3
Meng in een kom de aardbeien, rode ui, rode peper, avocado, limoensap, granaatappelpitjes, basilicum en peper en zout tot een frisse salsa.
4
Breng de gamba’s op smaak met cajun kruiden en een snufje peper en zout. Verhit een pan met de olijfolie en bak de gamba’s 3–4 min. tot ze roze en gaar zijn.
5
Verdeel de parelcouscous over kommen. Schep de salsa erop, leg de gebakken gamba’s erbij en lepel de passievrucht erover.
6
Garneer de bowl met de partjes limoen en een swirl sriracha mayonaise. Serveer direct.

Koken met fruit

Niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een recept voor het avondeten maakt, maar je kan echt heerlijke recepten met fruit maken! Niet alleen voor het ontbijt, als tussendoortje of in een salade recept voor de lunch, maar dus óók voor het diner. Door het toevoegen van fruit in je gerechten voor het avondeten krijgt het een frisse en zoete touch.

Verwerk bijvoorbeeld eens aardbeien in je maaltijden. Naast tal van bakrecepten kan je met dit sappige rode fruit bijvoorbeeld deze oude klassieker maken: sliptong ‘Picasso’. Dit gerecht was vooral in de jaren ’60 en ’70 onwijs populair waarbij de vettige sliptong wordt afgetopt met gebakken fruit als aardbeien, gele kiwi en rode druiven. Aardbeien zijn ook heerlijk in salade, zoals deze spinaziesalade met pistache geitenkaasballetjes. De zelfgemaakte citroen-peper dressing geeft een lekkere twist aan de salade.

Een andere vrucht die je kan toevoegen aan je maaltijden, is de passievrucht. Zo geeft het in deze gamba bowl een lekker friszure touch. Bij deze salade kip en mango zorgt de passievruchtdressing voor een tropische twist. Heb je een rijpe perzik in huis? Gooi het niet weg, maar gebruik het als topping voor naan! Dit recept van naan met perzik en balsamico is onwijs lekker. De perzik geeft een fruitige, sappige smaak, de buffelmozzarella zorgt voor de romigheid en de balsamico geeft een zoetzure touch. Ook lekker: granaatappelpitjes! Deze frisse, knapperige pitjes matchen fantastisch met de saffraanorzo. Voeg daar nog malse short ribs aan toe en je hebt een maaltijd waar je u tegen zegt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?