Pasta bolognese doet het altijd goed. De pasta is vaak snel klaar en bevat allerlei lekkere groenten. In deze pasta bolognese zit onder andere winterpeen, bleekselderij en prei. Heb jij nog restjes groenten liggen? Verwerk ze dan vooral in een pasta bolognese.
De Italianen noemen pasta bolognese helemaal niet zo. In Italië vind je het op de menukaart terug als Ragù alla Bolognese. Het is een traditionele en hele bekende pastasaus. Pasta bolognese komt uit de regio Emilia Romagna.
De bolognese saus bestaat uit gehakt, ui, bleekselderij, wortels, tomaten, rode wijn, melk en kruiden als knoflook, tijm, oregano en/of rozemarijn. Met verschillende kruiden kan je de pasta op smaak brengen zoals jij het lekker vindt.
Wanneer je de pasta bewaart in de koelkast kun je het 2 dagen bewaren, houd er wel rekening mee dat gekookte pasta kan gaan plakken. Als je het invriest blijft het zeker 3 maanden goed.
Ben je dol op pasta en wil je naast deze klassieke pasta ook andere nieuwe smaken uitproberen? Bekijk dan snel alle andere pasta recepten en ontdek jouw favoriet!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment