Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pasta vega met groene pesto, tomaat en mozzarella

Ga eens voor een vegetarische pasta pesto. Met volkorenpasta en groenten, zoals cherrytomaatjes en courgette, is dit een heerlijk vullende maaltijd. Afgetopt met mozzarella en geraspte kaas is dit simpele pastagerecht op en top genieten als je even geen kip of ander vlees wilt! Voor de Italiaanse beleving heerlijk met een glas Birra Morretti.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pasta vega met groene pesto, tomaat en mozzarella

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de courgette in dunne plakjes.
2
Verhit een pan met een scheutje olie en bak de courgette met de knoflook gaar. Zet de courgette apart. Giet de pasta af en houd wat kookvocht apart.
3
Verhit een pan met een scheutje olie en voeg de rode ui en cherrytomaatjes toe en bak kort. Voeg de uitgelekte pasta, gebakken courgette, pesto toe en meng goed door. Voeg optioneel wat kookvocht toe.
4
Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Verdeel de pasta over de borden. Garneer met mozzarellabolletjes en geraspte kaas. top af met wat blaadjes basilicum.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via