In samenwerking met:
Pasta Pesto Perfecto Grand'Italia
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pasta pesto met tomaatjes, mozzarella en puntpaprika

Dol op pasta pesto? Dan hebben wij een heerlijke Pasta Pesto Perfecto voor je klaarstaan! Lekker, eenvoudig én boordevol groenten. Geïnspireerd op het klassieke Italiaanse pasta pesto recept, maar dan met een moderne twist door penne te gebruiken en het af te maken met verse ingrediënten. Voeg hier mozzarella bolletjes aan toe voor een romige smaak en kerstomaatjes en puntpaprika voor een frisse touch en dan is het tijd om te genieten van een vega pasta pesto met groenten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept pasta pesto met tomaatjes, mozzarella en puntpaprika

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Breng een ruime pan water aan de kook en kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
2
Laat ondertussen de mozzarella goed uitlekken. Halveer de kerstomaatjes en snijd de puntpaprika in ringen.
3
Doe de penne in een grote kom en besprenkel met de olijfolie. Meng de pesto alla genovese door de pasta. Voeg ¾ van de kerstomaatjes, mozzarella en puntpaprika toe en meng goed door elkaar.
4
Verdeel de pasta pesto over de borden en garneer met de overige kerstomaatjes. Pluk de basilicum en maak de pasta af met de basilicum.

De lekkerste pasta recepten met een twist

Klassieke pasta recepten, wie is er nou niet dol op? Wij in ieder geval wel! Een écht Italiaans pasta recept bevat vaak maar een handjevol ingrediënten. Italianen weten namelijk heel goed hoe je een smaakvolle pasta maakt zonder teveel ingrediënten te gebruiken. Zo heb je de cacio e pepe, een pasta met maar 4 ingrediënten: spaghetti, Pecorino Romano, zwarte peper en olijfolie. Supersimpel, maar oh zo lekker! Pasta carbonara is zo’n ander klassiek Italiaans pasta recept vol van smaak met maar een aantal ingrediënten. Zo bestaat de klassieker uit spaghetti, Parmezaanse kaas, krulpeterselie, spekreepjes, eieren, peper en zout. Meer heb je niet nodig om dit heerlijke recept op tafel te zetten!

Laten wij een aantal van deze klassiekers ook op Eatertainment hebben staan met een verrassende twist. Het is namelijk onwijs lekker om traditionele recepten je eigen draai te geven door bijvoorbeeld verse groenten toe te voegen of een andere pasta te gebruiken. Kies bijvoorbeeld eens voor deze lasagne carbonara, een heerlijk lasagne recept waarbij we de pasta carbonara verwerken in een lasagne. Hartstikke makkelijk, nét zo lekker en met een kleine twist toch anders! Of wat dacht je van deze pasta pesto met tomaatjes, mozzarella en puntpaprika? De klassieke pasta pesto is al onwijs lekker, maar door wat meer groenten toe te voegen, kom je gemakkelijker aan je dagelijkse portie die je lichaam nodig heeft!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via