Perzik Charlotte Taart
Niveau
Gevorderd
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Perzik Charlotte taart

Een Charlotte taart is een feestelijke taart met een rand van lange vingers of de Italiaanse variant hiervan, savoiardi. Een echt eyecatcher op tafel!

Een wereldbekende taart: Charlotte. Een bodem van cake, gevolgd door een soort bavarois en afgemaakt met een rand van lange vingers. Om het extra feestelijk te maken én om te zorgen dat alles goed op z’n plek blijft, kun je er nog een mooi dik lint omheen knopen. Bijna zonde om aan te snijden!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept perzik charlotte taart

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 30min
Kookmodus
1
Pers de citroenen uit en breng het sap samen met de rozemarijntakjes en suiker aan de kook. Laat op zacht vuur 10 minuten trekken, zeef de siroop en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
2
Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water. Breng de helft van de jam aan de kook, knijp de gelatine uit en los deze op in de jam. Laat iets afkoelen en meng samen met de rest van de perzikjam door de Griekse yoghurt. Klop de slagroom stijf en schep voorzichtig door de Griekse yoghurt.
3
Snijd de cake in plakken van ongeveer 1 cm dik en snijd iedere plak vervolgens in 4 driehoekjes. Drenk de cake in de rozemarijn-citroensiroop.
4
Gebruik voor het maken van de Charlotte een speciale charlottevorm of een kleine kookpan. Zet de savoiardi rechtop tegen de binnenrand en vul de vorm vervolgens met laagjes. Begin met ¼ van het yoghurtmengsel, gevolgd door de helft van de perzikpartjes. Schep hier weer een kwart van het yoghurtmengsel op en maak dan een laag met de helft van de in siroop gedrenkte cake. Herhaal deze lagen nog een keer.
5
Dek de Charlotte af met plasticfolie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Om de Charlotte mooi uit de vorm te krijgen doop je de vorm heel kort in kokend water. Decoreer de Charlotte eventueel met paaseitjes en een lint.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via