Pinsa Met Mortadella
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pinsa met mortadella

Dit heerlijke Italiaanse platbrood heeft veel weg van pizza en van focaccia. Kortom: lekker! Wij toppen het deze keer af met groene pesto, mortadella en burrata. Al in 15 minuten staat deze pinsa op tafel, lekker makkelijk en ook nog eens snel gemaakt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten

Recept pinsa met mortadella

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Leg de pinsa op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Schuif voor 5 min. in de oven.
2
Pluk de blaadjes van de basilicum. Besmeer de pinsa met de pesto en beleg met de mortadella, burrata, verse basilicum en top af met een snufje peper en zout.

Wat is pinsa en wat kan je ermee?

Pinsa is een traditionele Romeinse platte broodsoort die voorloper is op de moderne pizza, gemaakt van een mengsel van tarwe-, rijst- en sojameel. Het deeg wordt lang gerezen, wat resulteert in een licht en luchtig binnenwerk met een knapperige buitenkant, en het wordt vaak belegd met verse ingrediënten zoals tomaten, kaas en kruiden.

Een pinsa kan je met al je favoriete ingrediënten beleggen! Zo kan je je pinsa beleggen met gegrilde groenten en ansjovis. Al binnen 10 minuten geniet je van deze pinsa romana. Het geheel maak je af met wat olijfolie, Parmezaanse kaas en verse basilicum. Serveer deze pinsa als lunchgerecht, borrelhapje of lichte avondmaaltijd. Liever vegetarisch? Ga voor een pinsa romana met paddenstoelen en truffel. Supermakkelijk met maar 5 benodigdheden: pinsa, geraspte mozzarella, paddenstoelen, extra vergine olijfolie en truffeltapenade. Een makkelijk recept, maar oh zo lekker.

Deze pinsa pizza met vijgen is ook een aanrader. Lekker met toppings als bimi, geitenkaas, kruidenroomkaas en verse vijgen, ingrediënten die hartstikke goed samengaan! Deze klassieker mag ook niet ontbreken in het lijstje van de pinsa recepten: pinsa romana met buffelmozzarella en olijven. Het deeg van deze pinsa is luchtiger dan de normale pizza, omdat het deeg meer water bevat en er verschillende soorten bloem wordt gebruikt. Het deeg rust daarnaast ook langer dan pizzadeeg, waardoor het ook nog eens makkelijker te verteren is dan de normale Italiaanse pizza. Kortom: kies eens vaker voor een pinsa bodem in plaats van de reguliere pizzabodem en geniet van een smaakvolle maaltijd!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via