In samenwerking met:
Pinsa Pizza Met Vijgen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pinsa pizza met vijgen

We maken geen standaard pizza, maar kiezen voor pinsa pizza! Deze pizza beleggen we met vijgen, bimi, geitenkaas én kruidenroomkaas. Ontzettend lekkere toppings voor op een pizza die heel mooi samengaan! Haal de ingrediënten in huis en ga zelf aan de slag met deze verrukkelijke maaltijd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept pinsa pizza met vijgen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de vijgen in plakken van 1 cm. Snijd 1 cm van de onderkant van de bimi.
2
Breek de geitenkaas in kleinere stukken. Verdeel de kruidenroomkaas over de pizzabodems en beleg met de bimi en geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Plaats de pizza’s 15 min. in de oven.
3
Leg wanneer de pizza’s nog 5 min. in de oven moeten de vijgen erop. Haal uit de oven en serveer.

Tip: verdeel extra tuinkers over de pizza ter garnering.

Wat is pinsa pizza?

Een pinsa pizza, ook wel bekend als pinsa romana, is een type pizza dat zijn oorsprong vindt in Rome, Italië. Het is een variant op de traditionele pizza, maar met een ander deeg en bereidingswijze. Het deeg van een pinsa pizza wordt gemaakt van een mix van tarwemeel, rijstmeel en sojameel. Dit verschilt van het deeg dat wordt gebruikt voor de klassieke Napolitaanse pizza, dat alleen tarwemeel bevat. Door de mix van verschillende meelsoorten krijgt het deeg van de pinsa pizza een lichtere en luchtigere textuur.

Het bereiden van een pinsa pizza gebeurt meestal op een vergelijkbare manier als bij een traditionele pizza. Het deeg wordt uitgerold tot een ovale of rechthoekige vorm en vervolgens belegd met verschillende ingrediënten, zoals tomatensaus, kaas, groenten, vlees en kruiden.

Het resultaat is een pizza met een knapperige en luchtige korst en een heerlijke smaak. Pinsa pizza’s hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen en zijn nu in veel Italiaanse restaurants over de hele wereld te vinden. Als je de kans krijgt om er een te proberen, is het zeker de moeite waard om deze unieke en smakelijke variatie op de traditionele pizza te ervaren.

Meer pizza’s proberen?

Dat begrijpen wij maar al te goed! Pizza’s zijn enorm lekker en het leuke is dat je ze kan beleggen met vrijwel alles wat je lekker vindt. Heb je al eens een pizza in de pan bereid? Echt een aanrader! Probeer deze panpizza met aubergine, ricotta en munt en ervaar het zelf. Ook lekker: glutenvrije pizza Margherita. We gebruiken glutenvrije bloem, maar de smaak van de pizza is net zo lekker! Mocht je op zoek zijn naar een lekkere variant voor pizza, bekijk dan eens onze flammkuchen recepten! Hetzelfde idee maar toch net even anders.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?