Pistachepasta 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pistachepasta

Pistachepasta is populair geworden vanwege de rijke, nootachtige smaak en veelzijdigheid in zowel zoete als hartige gerechten, variërend van gebak en desserts tot sauzen en spreads. Deze pasta wordt vooral gebruikt in de Italiaanse keuken, waar het een heerlijke toevoeging is voor tal van gerechten. Je kan pistachepasta steeds vaker in de winkel kopen, maar je kan het ook gemakkelijk zelf maken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pistachepasta

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Verdeel de pistachenoten over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif voor 10 min. in de oven. Doe de pistachenoten in een keukenmachine en maal in 3 min. tot een gladde pasta.
2
Smelt de witte chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de chocolade gesmolten is. Voeg de witte chocolade, vanille-extract en het zout toe aan de pistachepasta.
3
Giet de pistachepasta in een afsluitbare schone pot en bewaar in de koelkast. In de koelkast wordt hij iets dikker en harder. Wil je hem weer vloeibaar hebben? Verwarm dan de benodigde hoeveelheid in de magnetron.

Aan de slag met pistachepasta!

Eén van de trends die je veel voorbij ziet komen op zowel social media als in restaurants, is pistachepasta. Niet zo gek, gezien je pistachepasta in diverse soorten recepten kan verwerken. Zo zie je het veel terug in combinatie met frambozen en chocolade op een croissant, maar ook in gebak en andere soorten desserts. Wij zijn in ieder geval fan van deze trend en vinden het heerlijk om te gebruiken! Je kan tegenwoordig pistachepasta kopen in diverse winkels, maar je kan het ook gemakkelijk met dit recept thuis maken. Het klinkt veel moeilijker dan dat het is!

Heb je pistachepasta in huis gehaald of heb je het zelfgemaakt? Dan is de volgende vraag natuurlijk waar je het in gaat verwerken! Wat dacht je van deze cheesecake met pistache? Deze cheesecake met pistache is een parel voor het oog en het smaakt ook nog eens fantastisch. De pistachepasta geeft een unieke smaak aan de cheesecake en zorgt voor een prachtige groene kleur. Het geheel top je af met verse zoete frambozen en knapperige pistachenoten. Ook voor het ontbijt is pistachepasta heerlijk om te verwerken. Probeer bijvoorbeeld deze pistache overnight oats met frambozen. Eén van onze favoriete ontbijt recepten! De avond van tevoren ga je aan de slag met dit recept, de dag erna hoef je het alleen nog maar af te maken met verse frambozen. Heerlijk met witte chocolade en knapperige pistachenoten! Waar zou jij pistachepasta in verwerken?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Noten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via