Cheesecake Met Pistache
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Cheesecake met pistache

Deze cheesecake met pistache is niet alleen een parel voor het oog, maar hij smaakt ook fantastisch. Door de toevoeging van pistachepasta krijgt de cheesecake een mooie groene kleur. Top af met frambozen en pistachenootjes en je hebt een heerlijke taart! Lekker bij de koffie of thee, maar ook perfect als dessert.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept cheesecake met pistache

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 25min
Kookmodus
1
Week de blaadjes gelatine in lauwwarm water. Smelt de boter in de magnetron. Hak de koekjes tot kruimels met een keukenmachine en voeg hier de boter aan toe. Mix goed door elkaar. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en stort het koekmengsel op de bodem. Verdeel evenredig en druk aan met de onderkant van een glas of de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast tot gebruik.
2
Houd 3 el slagroom achter en klop de rest van de slagroom met de suiker stijf in de keukenmachine. Voeg beetje bij beetje de slagroomversteviger toe. Voeg in twee delen de roomkaas toe en blijf kloppen tot alle klontjes verdwenen zijn. Voeg de pistachepasta toe en klop opnieuw totdat het beslag een mooie groene kleur heeft.
3
Verwarm de overige slagroom in een steelpan. Knijp de blaadjes gelatine uit en smelt de gelatine in de slagroom terwijl je het doorroert. Voeg toe aan het mengsel en klop nog 20 sec. door op de laagste stand. Stort het beslag over de koekbodem en verdeel evenredig. Zet voor minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht, in de koelkast om op te stijven.
4
Hak de pistachenoten grof. Haal de taart uit de vorm en garneer met de frambozen en pistachenoten.

Tip: heb je geen keukenmachine in huis? Doe de koekjes in een zak en sla ze tot kruimels met een deegroller. De vulling bereid je met behulp van een mixer.

Dol op cheesecake

Een heerlijke romige cheesecake lusten wij op ieder moment van de dag! Een stukje bij de koffie of thee of lekker als dessert na een heerlijk diner. Je kan eindeloos variëren met de verschillende smaken én toppings, en dat maakt het juist zo leuk. Naast deze prachtige cheesecake met pistache, hebben we nog een aantal andere aanraders die je kan proberen. Deze marshmallow cheesecake met lemon curd is lekker fris door de citroen en zoet door de marshmallows.

Wist je dat je cheesecake met een aantal aanpassingen ook vegan kan maken? De vegan cheesecake met frambozen is hier een heerlijk voorbeeld van. Hij wordt gemaakt met plantaardige boter, plantaardige roomkaas en plantaardige kwark. Allemaal producten die je gewoon in de supermarkt vindt!

Genieten van een heerlijk dessert of tussendoortje, maar dan wat gezonder? Ga voor de gezondere appelkruimel cheesecake. De bodem van deze cheesecake maak je van havermout en amandelmeel, wat een stuk gezonder is dan koekjes natuurlijk. Ook lekker is deze, een stuk minder gezondere, New York style cheesecake met chocolate chip cookies. Een enorm populaire lekkernij in The Big Apple en wij begrijpen heel goed waarom! Het is een heerlijke, luchtige cheesecake gevuld met chocolate chip cookies, witte chocolade druppels én pure chocolade. Als chocoladeliefhebber móet je dit geprobeerd hebben! Wedden dat het lastig is om het bij één stukje te houden?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via