Pittige rundvleescurry met kokosrijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees

Pittige rundvleescurry met kokosrijst

Een lichtpittige curry van rundvlees die 2 uur heeft gestoofd. Dat, in combinatie met de kokosrijst en de bimi, is echt heerlijk. Leuk om in verschillende bakjes op tafel te zetten bij een Aziatische avond.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pittige rundvleescurry met kokosrijst

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 25min
1
Haal de runderlappen minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Pel en snipper de ui en de knoflook en snijd de runderlappen in stukken.
2
Verhit de olie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg het vlees toe en bak 5 min. Voeg de currypasta en knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg daarna de vissaus, het water en ¼ van de kokosmelk toe. Laat het vlees met de deksel op de pan 2 uur gaar stoven op laag vuur. Let op dat het niet droog kookt, voeg dan wat water toe.
3
Verhit ruim water in een pan en kook de bimi in 4 min. gaar en giet af. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de resterende kokosmelk toe.
4
Snijd de rode peper in schuine ringen en halveer de limoen. Serveer de rundvleescurry met kokosrijst en bimi. Garneer de bimi met sesamzaad en de curry met zwarte en rode peper. Voeg de halve limoenen toe en garneer het geheel met koriander.

Als je van curry houd, probeer dan ook eens deze rode curry met kipfilet en paprika.

Wijntip van Yves

Riesling

De Riesling wordt ook wel de Koning van de Elzas wijnen genoemd. De onbetwistbare kwaliteitsdruif in Duitsland maar één die je moet leren drinken. Je moet namelijk zijn voortreffelijke zuren , ijskoude parfum en citrussmaak leren te waarderen.

Schmitges Grauschiefer Riesling Trocken: een lichtzoete Duitse Riesling om de pittige tinten in het gerecht te nuanceren omdat zoete smaken het pittige doen verzachten. Een zeer delicaat fruitige, genuanceerde wijn rijk aan finesse met een elegante zuurgraad in de mond en een blijvende mineraliteit. Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Thais
Aziatisch
Indiaas
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Curry
Voorkeuren
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via