Pittige rundvleescurry met kokosrijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min

Pittige rundvleescurry met kokosrijst

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 25min
1
Haal de runderlappen minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Pel en snipper de ui en de knoflook en snijd de runderlappen in stukken.
2
Verhit de olie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg het vlees toe en bak 5 min. Voeg de currypasta en knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg daarna de vissaus, het water en ¼ van de kokosmelk toe. Laat het vlees met de deksel op de pan 2 uur gaar stoven op laag vuur. Let op dat het niet droog kookt, voeg dan wat water toe.
3
Verhit ruim water in een pan en kook de bimi in 4 min. gaar en giet af. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de resterende kokosmelk toe.
4
Snijd de rode peper in schuine ringen en halveer de limoen. Serveer de rundvleescurry met kokosrijst en bimi. Garneer de bimi met sesamzaad en de curry met zwarte en rode peper. Voeg de halve limoenen toe en garneer het geheel met koriander.
Wijntip van Yves

Riesling

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Thais
Aziatisch
Indiaas
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Curry
Voorkeuren
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via