WSM Kip Madras Kip Madras Met Krieltjes En Groenten 02
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kip madras met krieltjes en groenten

Kip madras: een heerlijk romig Indiaas gerecht met natuurlijk kip. Geef de curry een twist door het te serveren met krieltjes en groenten als broccoli en doperwten. De kip krijgt een licht rokerige smaak door het te grillen, waardoor elke hap nóg lekkerder wordt! 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Kip madras met krieltjes en groenten

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Rasp de schil van ½ van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Snijd de overige limoen in parten. 
2
Snijd de krieltjes in plakjes en spoel af onder koud water. Zet de krieltjes in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de krieltjes in 5 min. beetgaar en giet af.  
3
Marineer ondertussen de kipfilet met 2/3 van de Verstegen WSM Kip Madras en ½ van de zonnebloemolie en laat dit 10 min. marineren in de koelkast.  
4
Verwarm een pan met de overige zonnebloemolie en bak de krieltjes, broccoliroosjes en doperwten 4 min. Voeg de overige Verstegen WSM Kip Madras toe en blus af met de kokosmelk, limoenrasp en -sap. Laat het geheel 5 min. zachtjes inkoken.  
5
Verwarm ondertussen een grillpan en gril de kipfilet in 8 min. gaar.  
6
Verdeel de groenten over de borden en leg hier de gegrilde kipfilet op. Serveer de kip madras met de limoenpartjes.  

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?