Een klassieker uit de Indiase keuken! Butter chicken is ontstaan in de iconische restaurants in Oud Delhi. Hier werd kip gegrild in een tandoor en geserveerd in een milde, romige saus gemaakt van tomaten en boter. Met deze butter chicken van Tilda zet je in een handomdraai een romige maaltijd op tafel. Maak de maaltijd compleet door de saus te verrijken met verse tomaat, kip, volle yoghurt en koriander. Serveer met basmatirijst, naanbrood en mango chutney om de Indiase eetcultuur te ervaren.
Kruidig, romig en een vleugje pit. De Indiase keuken zit bomvol verschillende smaken! Of je nu gaat voor een romige curry, smaakvolle butter chicken, makkelijke dahl of paneer recepten, met de Indiase keuken kan je alle kanten op. Heb je geen idee wat je allemaal kan maken? We inspireren je graag met onze Indiase recepten!
Een van onze favoriete gerechten is de dahl met linzen. Deze klassieker is altijd een goed idee! Het gerecht is plantaardig en je mist geen moment het stukje vlees of vis. De linzen vormen de basis van dit gerecht. Ze zijn een goede voedingsbron van ijzer, vezels én vetten en dus ideaal voor een veganistisch dieet. Een andere heerlijke maaltijd is de butter chicken met kip, verse trostomaten, volle yoghurt en koriander. Dit gerecht is natuurlijk niet compleet zonder een portie basmatirijst, wat naanbrood en een mango chutney. Liever een vegetarisch recept? Vervang de kip door een plantaardige variant!
Nog een favoriet is de paneer makhani met komijnrijst. Paneer is een kaassoort die je veel terugvindt in de Indiase keuken. Het lijkt een beetje op cottage cheese, maar komt in de vorm van een blok. We snijden het in dit recept in blokjes en bakken het mee in een saus met komijnrijst. Ook lekker: kip korma, oftewel gestoofde kip. Dit is zo’n gerecht waarbij alle smaken samenkomen. Met welk Indiaas gerecht ga jij binnenkort aan de slag?
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment