In samenwerking met:
Butter chicken met kip, verse trostomaten, volle yoghurt en koriander
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat kip
Vrij van vis

Butter chicken met kip, verse trostomaten, volle yoghurt en koriander

Een klassieker uit de Indiase keuken! Butter chicken is ontstaan in de iconische restaurants in Oud Delhi. Hier werd kip gegrild in een tandoor en geserveerd in een milde, romige saus gemaakt van tomaten en boter. Met deze butter chicken van Tilda zet je in een handomdraai een romige maaltijd op tafel. Maak de maaltijd compleet door de saus te verrijken met verse tomaat, kip, volle yoghurt en koriander. Serveer met basmatirijst, naanbrood en mango chutney om de Indiase eetcultuur te ervaren. 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Butter chicken met kip, verse trostomaten, volle yoghurt en koriander

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de kipfilethaasjes 3 min. rondom goudbruin.
3
Snijd de trostomaten in blokjes. Voeg de trostomaten samen met de butter chickensaus en ongezouten roomboter toe aan de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.
4
Bereid de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Hak de koriander grof. Maak de butter chickensaus af met een swirl yoghurt en garneer met koriander. Serveer de butter chicken met basmatirijst, naanbrood en mango chutney.

Heerlijke gerechten uit de Indiase keuken 

Kruidig, romig en een vleugje pit. De Indiase keuken zit bomvol verschillende smaken! Of je nu gaat voor een romige curry, smaakvolle butter chicken, makkelijke dahl of paneer recepten, met de Indiase keuken kan je alle kanten op. Heb je geen idee wat je allemaal kan maken? We inspireren je graag met onze Indiase recepten! 

Een van onze favoriete gerechten is de dahl met linzen. Deze klassieker is altijd een goed idee! Het gerecht is plantaardig en je mist geen moment het stukje vlees of vis. De linzen vormen de basis van dit gerecht. Ze zijn een goede voedingsbron van ijzer, vezels én vetten en dus ideaal voor een veganistisch dieet. Een andere heerlijke maaltijd is de butter chicken met kip, verse trostomaten, volle yoghurt en koriander. Dit gerecht is natuurlijk niet compleet zonder een portie basmatirijst, wat naanbrood en een mango chutney. Liever een vegetarisch recept? Vervang de kip door een plantaardige variant!  

Nog een favoriet is de paneer makhani met komijnrijst. Paneer is een kaassoort die je veel terugvindt in de Indiase keuken. Het lijkt een beetje op cottage cheese, maar komt in de vorm van een blok. We snijden het in dit recept in blokjes en bakken het mee in een saus met komijnrijst. Ook lekker: kip korma, oftewel gestoofde kip. Dit is zo’n gerecht waarbij alle smaken samenkomen. Met welk Indiaas gerecht ga jij binnenkort aan de slag?

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Indiaas
Soort
Curry
Kip
Voorkeuren
Bevat kip
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via