Rode curry met kipfilet en paprika
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Rode curry met kipfilet en paprika

Een makkelijke curry met veel smaak en lekker knapperige groenten. Een heerlijk en makkelijk gerecht voor doordeweeks. Wij maken deze curry met notenrijst, maar witte rijst of basmatirijst passen ook perfect bij dit gerecht.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept rode curry met kipfilet en paprika

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes en de paprika in reepjes. Snipper de ui.
2
Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui samen met de rode currypasta aan. Voeg vervolgens de kip toe en bak deze gedurende 3 min. mee.
3
Voeg de paprika en babymaïs toe en laat het geheel nog 5 min. bakken. Schep regelmatig om. Voeg de kokosmelk toe en roer dit goed door. Laat nog 2 min. doorkoken.
4
Serveer met de rijst en maak het gerecht af met koriander.
TRAMIN NUSSBAUMER GEWÜRZTRAMINER
Wijntip van Yves

Welke wijn bij rode curry: Tramin Nussbaumer Gewürztraminer 2019

Door de grote verscheidenheid aan aroma’s in deze Gewürztraminer gaat hij goed samen met deze lichte curry. De florale aroma’s van rozenblaadjes, lelies, ylang-ylang en gardenia en rijp exotisch fruit. Met kruidige tonen van gedroogde kruiden, gember, safraan, kruidnagel, kaneel en nootmuskaat.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via