In samenwerking met:
Plantaardige shoarma op een pitabroodje
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Plantaardige shoarma op een pitabroodje

Geniet van heerlijk gekruide plantaardige shoarma, geserveerd in een pitabroodje met frisse saus en sla! Vivera shoarma is een food award favoriet en wordt ervaren als enórm lekker. Wordt deze door jou ook als lekkerste getest? Probeer het eens uit en ontdek zelf hoe lekker en veelzijdig plantaardig eten kan zijn!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept plantaardige shoarma op een pitabroodje

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de knoflook en de ui fijn. Snijd ook de bieslook fijn. Snijd de cherrytomaten in plakjes.
2
Meng de knoflook en bieslook met de mayonaise en de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
3
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de shoarma op hoog vuur in 6 min. warm en knapperig.
4
Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de pitabroodjes open en besmeer met de knoflooksaus.
5
Leg de bladeren krulsla erin en verdeel er wat tomaat en ui overheen. Schep het broodje vol met shoarma. Maak af met extra ui, tomaat en knoflooksaus.

Plantaardige shoarma van Vivera

Vivera plantaardige shoarma is gemaakt van soja-eiwit en is een heerlijk en gezond alternatief voor de traditionele vleesshoarma. Het is rijk aan eiwitten en vezels en bevat toegevoegd ijzer en vitamine B12. Een plantaardig dieet heeft veel gezondheidsvoordelen. Het bevat veel onverzadigde vetten en minder cholesterol en verzadigde vetten. Je hebt een lager risico op hart- en vaatziekten bij een eetpatroon met minder vlees en méér volkoren graanproducten, peulvruchten, groenten, fruit en noten.

Kiezen voor plantaardig is kiezen voor zowel gezondheid als voor duurzaamheid. Voor plantaardige producten wordt veel minder CO2 uitgestoten en wordt veel minder land en water gebruikt dan bij de productie van vlees. Door je eetpatroon aan te passen kun je al een enorm verschil maken. Kortom, de plantaardige shoarma van Vivera is niet alleen een smaakvol en gezond alternatief voor de traditionele vleesshoarma, maar ook een duurzame keuze. Past perfect in een plantaardig dieet en kan bijdragen aan een lagere impact op het milieu.

Tips voor plantaardige recepten

Wil je vaker plantaardig eten, maar weet je niet hoe? Wij helpen je heel graag op weg! Vegan recepten hoeven namelijk helemaal niet moeilijk te zijn. Vaak kun je met een aantal kleine aanpassingen een recept al vegan maken. Vervang bijvoorbeeld eens kookroom voor een plantaardige variant of probeer dierlijke producten juist te vermijden om de kosten te besparen.

Superlekkere recepten zijn bijvoorbeeld deze plantaardige gado gado bowl en deze plantaardige bobotie bowl. Beide recepten zijn een feestje op je bord! Lekker kleurrijk én smaakvol.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via