Deze plantaardige bobotie bowl is een kleurrijke en voedzame maaltijd die geïnspireerd is op de traditionele Zuid-Afrikaanse bobotie. Hoewel bobotie normaal wordt gemaakt met gehakt, kiezen wij voor een plantaardige variant. Het resultaat? Een gemakkelijk en smakelijk recept waarmee je geniet van de exotische smaken van Zuid-Afrika!
Bobotie is een traditioneel gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken en is populair comfortfood in het land. Het gerecht bestaat uit een mengsel van gehakt (meestal lams- of rundvlees), broodkruimels, melk, eieren en specerijen, waaronder gember, kurkuma, kaneel en koriander. Het mengsel wordt in een ovenschaal gebakken en bedekt met een laagje geklopte eieren, melk en kurkuma om het geheel een goudbruine kleur te geven. Bobotie wordt vaak geserveerd met gele rijst, chutney, sambal en salade. In deze plantaardige versie van de bobotie bowl wordt het traditionele gehakt vervangen door vegan gehakt, waardoor het gerecht een plantaardige twist krijgt.
Naast een klassieke bobotie zijn er nog meer Afrikaanse recepten die je moet proberen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment