Loaded fries Griekse stijl
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Loaded fries Griekse stijl

Wat is er nou lekkerder dan frietjes? Precies, frietjes getopt met nog meer lekkers! Kies voor deze loaded fries Griekse stijl, waarbij de vegetarische gyros wordt gemaakt van aubergine. De structuur van aubergine heeft veel weg van vlees en neemt ontzettend veel smaak op. Maak het compleet met een zelfgemaakte komkommer-knoflooksaus en je comfortfood maaltijd is af!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept loaded fries griekse stijl

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de voorgebakken friet met de helft van de olijfolie, 1/3 van de kruidenmix voor gyros en de helft van het knoflookpoeder. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 tot 25 min. in de oven. Schep halverwege om.
2
Snijd ondertussen de komkommer in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Pluk de takjes peterselie en hak 1/3 fijn. Meng de komkommer met de Griekse yoghurt, gehakte peterselie en de rest van het knoflookpoeder.
3
Snijd de aubergine over de lengte in plakken van ongeveer 1 cm en vervolgens in reepjes. Meng de aubergine met de rest van de gyroskruiden en ¼ van de olijfolie. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 15 min. rondom bruin en gaar. Schep regelmatig om.
4
Halveer ondertussen de cherrytomaten. Pel de rode ui en snijd in ringen. Halveer de olijven en verwijder de pit. Verkruimel de feta.
5
Verdeel de frietjes over de borden. Verdeel de aubergine gyros, cherrytomaten, rode ui, olijven en feta over de frietjes. Maak af met wat blaadjes peterselie. Serveer met de komkommer-knoflooksaus.

Eten waar je blij van wordt

Loaded fries zijn een verrukkelijke culinaire creatie die de traditionele friet naar een hoger niveau tillen. Deze smaakvolle lekkernij bestaat uit een royale portie goudbruine frietjes, bedekt met een overvloed aan heerlijke toppings. Loaded fries zijn ontstaan als een innovatieve twist op de traditionele poutine, een Canadees gerecht dat friet combineert met kaas en jus.

De populariteit van loaded fries is in de afgelopen jaren enorm gestegen en heeft geleid tot talloze variaties en creatieve combinaties. De toppings variëren van gesmolten kaas en bacon tot guacamole, zure room, jalapeño pepers en zelfs pulled pork. Ook lekker om te proberen zijn loaded fries met kipwings of vegetarische rendang gemaakt van pulled oats. Elk land en elke regio heeft zijn eigen unieke versie van loaded fries, waardoor het een veelzijdig en aanpasbaar gerecht is dat aan ieders smaak kan voldoen.

In de Verenigde Staten zijn chili cheese fries een geliefde variatie van loaded fries, waarbij de frietjes worden bedekt met pittige chili, gesmolten kaas en soms jalapeño. In Australië zijn Aussie fries populair, die worden geserveerd met een topping van barbecuesaus, mayonaise en gesmolten kaas. In Mexico zijn nacho fries een hit, met toppings zoals gehakte tomaten, ui, guacamole, zure room en salsa. En dus ook deze Griekse loaded fries met een komkommer-knoflooksaus, cherrytomaten en feta!

Of je nu een fan bent van hartige smaken, pittige kick of romige texturen, er is altijd een versie van loaded fries die bij je past. Deze heerlijke en bevredigende lekkernij is een waar feest voor je smaakpapillen, ongeacht waar ter wereld je je bevindt. Dus, waar wacht je nog op? Duik in een portie loaded fries en geniet van de explosie aan smaken en texturen die ze te bieden hebben!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via