Ben jij ook zo dol op gado gado? Dit recept is helemaal plantaardig, want zo kan het ook! Geniet van de stukjes gekruide tempeh, sperziebonen en pindasaus. Vervang de rijst door bloemkoolrijst voor extra groente op je bord.
Gado gado is een heerlijk gerecht dat afkomstig is uit Indonesië. Het is een populair gerecht in de Indonesische keuken en wordt ook wel als salade beschouwd. ‘Gado’ betekent eigenlijk ‘mix’ of ‘samenstellen’ in het Indonesisch, en ‘gado gado’ verwijst naar het feit dat dit gerecht verschillende ingrediënten en smaken combineert.
Hoewel de exacte oorsprong van gado gado moeilijk te achterhalen is, wordt aangenomen dat het gerecht zijn wortels heeft in de Javaanse keuken, de culinaire tradities van het eiland Java in Indonesië. Gado gado is echter populair in het hele land en wordt ook buiten Indonesië gewaardeerd.
Het gerecht bestaat meestal uit een mix van gestoomde of gekookte groenten zoals sperziebonen, taugé, kool, komkommer en aardappelen. Deze groenten worden geserveerd met een pindasaus, die een kenmerkende smaak aan het gerecht geeft. Vaak worden aan gado gado ook hardgekookte eieren, tofu en tempeh toegevoegd voor extra smaak en eiwitten. Het gerecht wordt vaak geserveerd met witte rijst of lontong (gestoomde rijstcake).
Gado gado is geliefd vanwege de frisse smaken, de combinatie van texturen en de veelzijdigheid van het gerecht. Het is een geweldige optie voor vegetariërs en veganisten, omdat het veel plantaardige ingrediënten bevat. Het gerecht wordt vaak geserveerd als hoofdgerecht, maar kan ook als bijgerecht of als onderdeel van een rijsttafel worden gegeten.
Wil je eens variëren met gado gado? Maak gado gado springrolls! In dit recept vul je rijstvellen met sla, rijst, komkommer, wortel, edamame, taugé en cassave. Serveer met chilisaus en jouw maaltijd is compleet!
Een ander lekker recept is deze gado gado salade. De radijs geeft de salade een lekker pittige, aardse smaak. Lekker met wortels, peultjes en taugé en de kroepoek, geroosterde pinda’s en de pindasaus maken het gerecht natuurlijk helemaal af. Duik snel de keuken in om het zelf te proberen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment