Peperonata, ken jij het al? Dit klassieke Italiaanse groentegerecht kan op tal van manieren geserveerd worden. Als bijgerecht bij vlees of vis, als antipasto, door de pasta of op een knapperige bruschetta. Wij serveren de peperonata bij een romige polenta met gegrilde biefstuk. En houd je van pittig? Voeg dan wat fijngehakte rode peper toe aan de peperonata.
Ook zo gek op peperonata? Dan moet je ons recept voor de pasta peperonata met gegrilde paprika absoluut een keer hebben geprobeerd!
Polenta is gemaakt van graan. Het is een traditioneel Italiaans gerecht. Je ziet het vaak als een puree of een pap voorbij komen. Qua smaak is het een beetje te vergelijken met aardappelpuree.
Bij de traditionele polenta ben je wel 40 – 45 minuten aan het roeren. Uiteindelijk moet het een dikke pap worden. Bij instant polenta (voorgekookte) is het binnen een paar minuten klaar. Nadat de polenta klaar is kun je kaas, boter, zout en peper toevoegen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment