Polenta Peperonata Met Gegrilde Biefstuk
Niveau
Gemiddeld
Tijd
50 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Polenta peperonata met gegrilde biefstuk

Peperonata, ken jij het al? Dit klassieke Italiaanse groentegerecht kan op tal van manieren geserveerd worden. Als bijgerecht bij vlees of vis, als antipasto, door de pasta of op een knapperige bruschetta. Wij serveren de peperonata bij een romige polenta met gegrilde biefstuk. En houd je van pittig? Voeg dan wat fijngehakte rode peper toe aan de peperonata.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept polenta peperonata met gegrilde biefstuk

Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
1u 10min
1
Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg de paprika’s met snijkant naar beneden op een bakplaat en zet 20-25 minuten in de oven, tot het vel zwart begint te worden. Doe de paprika’s in een plastic zak, sluit die goed af en laat 10 minuten liggen. Haal de paprika’s uit de zak, verwijder het vel en snijd het vruchtvlees in reepjes.
2
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg knoflook toe en bak 1 minuut mee. Bak de tomaten, paprika en olijven kort mee en laat nog 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
3
Breng voor de polenta het water met het zout aan de kook, voeg al roerend de polenta toe en blijf op laag vuur roeren, tot de polenta gaar is. Roer de roomboter en de Parmezaanse kaas door de polenta.
4
Gril de biefstuk tot de gewenste gaarheid en snijd in dunne plakjes. Serveer met de romige polenta en de peperonata en garneer met verse basilicum.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via