Print opties

Sluiten

Polenta peperonata met gegrilde biefstuk

Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
1u 10min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg de paprika’s met snijkant naar beneden op een bakplaat en zet 20-25 minuten in de oven, tot het vel zwart begint te worden. Doe de paprika’s in een plastic zak, sluit die goed af en laat 10 minuten liggen. Haal de paprika’s uit de zak, verwijder het vel en snijd het vruchtvlees in reepjes.
2
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg knoflook toe en bak 1 minuut mee. Bak de tomaten, paprika en olijven kort mee en laat nog 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
3
Breng voor de polenta het water met het zout aan de kook, voeg al roerend de polenta toe en blijf op laag vuur roeren, tot de polenta gaar is. Roer de roomboter en de Parmezaanse kaas door de polenta.
4
Gril de biefstuk tot de gewenste gaarheid en snijd in dunne plakjes. Serveer met de romige polenta en de peperonata en garneer met verse basilicum.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.