Pasta Peperonata Met Gegrilde Paprika
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Pasta peperonata met gegrilde paprika

Pasta peperonata is simpel, maar o zo lekker! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor maximale smaak. Een heerlijke avondmaaltijd voor het hele gezin!

Iedereen eet wel eens pasta, je kunt ook zoveel verschillende pasta’s maken! Neem bijvoorbeeld onze pasta uit de oven met broccoli, brie en zongedroogde tomaatjes, een echte aanrader!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept pasta peperonata met gegrilde paprika

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
2
Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit hierin de ui kort aan. Voeg de gegrilde paprika en cherrytomaten toe en bak 5 minuten mee. Schep er op het laatst de balsamicoazijn en Parmezaanse kaas doorheen en roer tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak naar keuze.
3
Serveer de pasta met de peperonata en garneer met basilicum en eventueel wat extra Parmezaanse kaas.

Tip: voeg voor wat extra pit een snufje gedroogde chilivlokken toe tijdens het fruiten van de ui.

Wat is peperonata?

Peperonata is een traditioneel gerecht uit de Italiaanse keuken, gemaakt van gestoofde paprika’s, uien en tomaten. Het kan als bijgerecht worden gegeten of als basis dienen voor andere gerechten, zoals pasta of stoofschotels.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Diëten
Balans
Soort
Pasta
Voorkeuren
Vrij van vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via