Rode linzen zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een heerlijke maaltijdsoep, toch komen deze peulvruchten hierin prima tot hun recht. Wij combineren de rode linzensoep met tomatenblokjes, wortel en een topping van pittige gepofte rijst; een ontzettend lekkere soep die er ook nog eens fantastisch uitziet.
Rode linzen hebben even de tijd nodig voordat ze gaar zijn. Maar hoe lang moeten rode linzen eigenlijk koken? Gemiddeld kook je rode linzen 25-30 min. op laag vuur. In dit recept maken wij er soep van, waardoor het belangrijk is om de rode linzen goed te koken. Dit maakt het pureren makkelijker.
Er zijn verschillende soorten linzen waarvan je de meeste moet weken. Maar moet je rode linzen wel of niet weken? Het is niet aanbevolen om rode linzen te weken. Wanneer je rode linzen weekt, vallen ze sneller uit elkaar. Rode linzen moet je dus niet weken!
Nom, rode linzensoep! Maar wat is lekker bij linzensoep? Wij raden aan om er lekker brood bij te serveren. Kies voor stokbrood met smeersels of ga voor platbrood om lekker in de soep te dopen.
Linzensoep is net zo lang houdbaar als de meeste andere soepen. Laat de soep goed afkoelen en bewaar het luchtdicht in de koelkast voor 2 tot 3 dagen. Bewaar de soep niet langer, want dan is het minder lekker.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment