Rode Linzensoep Met Gepofte Rijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Rode linzensoep met gepofte rijst

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
1
Verhit de helft van de olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de ui, de helft van de knoflook en de helft van de rode peper, komijn en kurkuma 2 minuten.
2
Voeg linzen, tomatenblokjes, wortel, aardappel en groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep met het deksel op de pan 25-30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met peper en zout.
3
Verhit op middelhoog vuur met de rest van de olijfolie en fruit hierin zachtjes de rest van de knoflook en rode peper, komijn, cayennepeper en kurkuma 2 minuten.
4
Voeg de gepofte rijst toe en schep 3 minuten om, zodat de rijst even meebakt en goed gemixt is met het specerijenmengsel.
5
Garneer de soep met de gepofte rijst, verse munt en de kokosmelk.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

José
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Midden-Oosters
Diëten
Balans
Soort
Soep
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Gemaakt door Eatertainment

Delen via