Rode Linzensoep Met Gepofte Rijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan
Vrij van vis

Rode linzensoep met gepofte rijst

Rode linzen zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een heerlijke maaltijdsoep, toch komen deze peulvruchten hierin prima tot hun recht. Wij combineren de rode linzensoep met tomatenblokjes, wortel en een topping van pittige gepofte rijst; een ontzettend lekkere soep die er ook nog eens fantastisch uitziet.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept rode linzensoep met gepofte rijst

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
1
Verhit de helft van de olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de ui, de helft van de knoflook en de helft van de rode peper, komijn en kurkuma 2 minuten.
2
Voeg linzen, tomatenblokjes, wortel, aardappel en groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep met het deksel op de pan 25-30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met peper en zout.
3
Verhit op middelhoog vuur met de rest van de olijfolie en fruit hierin zachtjes de rest van de knoflook en rode peper, komijn, cayennepeper en kurkuma 2 minuten.
4
Voeg de gepofte rijst toe en schep 3 minuten om, zodat de rijst even meebakt en goed gemixt is met het specerijenmengsel.
5
Garneer de soep met de gepofte rijst, verse munt en de kokosmelk.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via