Verhit de helft van de olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de ui, de helft van de knoflook en de helft van de rode peper, komijn en kurkuma 2 min.
2
Voeg linzen, tomatenblokjes, wortel, aardappel en groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep met het deksel op de pan 25-30 min. zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met peper en zout.
3
Verhit op middelhoog vuur met de rest van de olijfolie en fruit hierin zachtjes de rest van de knoflook en rode peper, komijn, cayennepeper en kurkuma 2 min.
4
Voeg de gepofte rijst toe en schep 3 minuten om, zodat de rijst even meebakt en goed gemixt is met het specerijenmengsel.
5
Garneer de soep met de gepofte rijst, verse munt en de kokosmelk.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.