Saladebowl Met Groenten En Granen Van Annemax
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Saladebowl met groenten en granen van Anne&Max

Anne&Max
Restaurant Anne&Max is in de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een echte huiskamer in de stad. Op deze sfeervolle plek kan je in heel Nederland terecht voor ontbijt, lunch, borrel of gewoon een zoet tussendoortje. Ideaal voor een uitgebreide lunch in het weekend of als flexwerkplek doordeweeks. Verse broodjes worden hier rijkelijk belegd met de dagelijks geleverde ingrediënten en bowls worden gevuld met groenten en andere gezonde ingrediënten. Een drankje erbij mag natuurlijk niet ontbreken. Koffie in alle soorten en maten, frisse ijsthee of een smoothie boordevol vitaminen: je vindt het allemaal bij Anne&Max. Biologisch en fairtrade staan bovendien hoog in het vaandel. Want zoals ze bij Anne&Max zelf zeggen: ‘zodat alles dat goed smaakt, ook goed voelt’. Zo creëren ze geluksmomentjes voor iedere klant en op ieder moment van de dag. Bovendien weten ze bij Anne&Max telkens weer te verrassen met een wisselende menukaart!

Kom jij langs bij Anne&Max?
Met meer dan 20 vestigingen vind je Anne&Max in heel Nederland. Ontdek de uitgebreide menukaart van Anne&Max bij een vestiging bij jou in de buurt en proef het zelf. Maak een reservering of kom gewoon een keer spontaan langs. Alvast even voorproeven? Anne&Max deelt een recept uit eigen keuken met ons, zodat je hiermee thuis aan de slag kan: een gezonde bowl vol groenten en granen.

Saladebowl
Geniet van een gezonde lunch met deze goedgevulde bowl met farro, tofu en groenten. Farro is een Italiaanse graansoort en heeft een lekkere bite en nootachtige smaak. De bowl is helemaal vegetarisch en bovendien zo gemaakt!

Tip: serveer de salade eventueel met wat extra brood.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten salade
Ingrediënten citroenvinaigrette

Recept saladebowl met groenten en granen van anne&max

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Bereid de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil ondertussen de wortels en kook deze beetgaar in een pan met water.
2
Rasp de gele schil van de citroen en pers uit. Meng voor de vinaigrette de citroenrasp en het sap met de honing. Voeg hier de olijfolie aan toe en roer goed door. Dit is meer citroenvinaigrette dan nodig voor de salade. Bewaar de overgebleven citroenvinaigrette in de koelkast en gebruik als dressing bij een andere salade.
3
Snijd de zongedroogde tomaten en rode bieten in reepjes. Meng de farro in een kom met de rucola, geroosterde paprika, zongedroogde tomaatjes, rode bieten en de citroenvinaigrette.
4
Verdeel de salade over 2 kommen. Verdeel de gerookte tofu en de harissa hummus over de kommen met salade. Leg hier de wortels op. Top af met pittenmix, croutons, zwarte olijven en granaatappelpitjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Sesamzaad
  • Noten
  • Soja
  • Gluten
  • Pinda

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via