Zo’n kerstboom gemaakt van soezen op tafel is een waar kunstwerk. Laat de kinderen helpen, zodat de soezenboom een kunstwerk van de hele familie is. Zeker weten dat dat een groot feest wordt!
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Bereidingstip: maak ruimte in je koelkast. De soezen kan je 1 dag van tevoren decoreren en op de serveertoren prikken tot en met het opbouwen van de soezenboom. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast tot gebruik en maak de laatste stappen vlak voor serveren af.
Algemeen: minder gasten? Gebruik alleen de bovenkant van de toren, hier passen ca. 45 soezen op, voor ca. 10 personen.
Bereidingstip: je kan de soezenkerstboom ook maken met een grote spitskool als basis. Pak de spitskool met verpakking en al in met aluminiumfolie en prik de soesjes erop volgens het recept. Alle soesjes op? Maak een stoof of soep van de spitskool.
Bereidingstip: gebruik maatlepels voor de kleurstof om de exacte kleur te krijgen.
Algemeen: let op! Laat je gasten weten dat er prikkers in de soesjes zitten.
Resttip: soesjes over? Serveer ze om de kerstboom heen op de schaal. Of proef alvast lekker voor in de keuken!
Het ziet er spectaculair uit, het smaakt altijd lekker en het is helemaal niet moeilijk om te maken: een grand dessert gemaakt van soezen! Hoewel deze soezenkerstboom veel stappen heeft, is het vooral het decoreren van de soezen. Je dipt ze namelijk in verschillende kleuren chocolade voor een feestelijk effect. Tijdens het opbouwen voeg je daar nog wat lekkere macarons aan toe, top je het af met vers fruit als frambozen, blauwe bessen en rode druiven en maak je het compleet met gevulde sterren van praliné en gedroogde sinaasappelschijfjes. Een spectaculair kerst recept dat prachtig is!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment