Lemon Meringue Koekjes2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 0min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Lemon meringue koekjes

Deze lemon meringue koekjes zijn een speelse twist op de klassieke taart. Knapperige koekbodems met een citroen custard en daarbovenop luchtige, gebrande meringue. Perfect voor bij de koffie of als feestelijk gebakje bij een etentje. Zonnig, fris en onweerstaanbaar!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

9 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Lemon meringue koekjes

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 45min
Kookmodus
1
Klop de roomboter met 75 gr kristalsuiker romig. Voeg de eidooier, het water en vanille-extract toe en meng tot een glad geheel. Voeg de bloem en een snufje zout toe en meng tot een stevig deeg. Wikkel het deeg in folie en laat minstens 30 min. rusten in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 175°C (boven- en onderwarmte). Verdeel het deeg in 9 bolletjes. Druk met de bolle kant van een lepel een kuiltje in de koekjes. Bak de koekjes in 12-15 min. goudbruin. Laat volledig afkoelen.
3
Klop ondertussen de eiwitten met een snufje zout en het citroensap luchtig. Voeg geleidelijk de overige 50 gr kristalsuiker toe totdat stijve pieken ontstaan. Dit duurt 10 min.
4
Schep op elk afgekoeld koekje 15 gr lemon curd. Spuit of schep een toef meringue bovenop. Brand de bovenkant voorzichtig met een keukenbrander. Serveer direct of bewaar koel.

Bakken met citrusvruchten

Hoewel de meeste mensen citrusvruchten vooral gebruiken als toevoeging aan je water, als friszuur vleugje aan een Aziatisch recept of in een salade recept, is het ook heerlijk om te bakken met citrusvruchten. Heb je citroen in huis? Ga dan zeker aan de slag met deze lemon meringue koekjes. De knapperige koekbodem met citroen custard, afgetopt met meringue is onweerstaanbaar en perfect voor een zondag bakdag! Meer mensen over de vloer? Maak dan deze citroen meringue taart. Klinkt moeilijker dan dat het is en het ziet er ontzettend feestelijk uit. Ook lekker: koolhydraatarme citroenkoekjes. Door te kiezen voor amandelmeel in plaats van bloem bevatten deze knapperige koekjes een stuk minder koolhydraten. Ideaal voor wanneer je op dieet bent en zoekt naar koolhydraatarme recepten.

Heb je sinaasappel in huis? Maak dan deze upside down appelcake met een vleugje sinaasappel of deze luchtige rabarbercake met ricotta, amandelschaafsel en sinaasappel. De sinaasappel geeft een lekker zoete en frisse touch aan de bakrecepten. Ook met limoen kan je heerlijke bakrecepten maken. Ga bijvoorbeeld voor deze perzik crumble met blauwe bessen. De combinatie van zoete blauwe bessen en perziken met het friszure van de limoen zijn een match made in heaven. Of wat dacht je van deze bladerdeeggebakjes met verse aardbeien? Het recept is geheel vegan en we gaan aan de slag met een romige kokos en limoen vulling, afgetopt met aardbeien en ahornsiroop. Liever een bakrecept met grapefruit? Maak deze no-bake vanille cheesecake met gesuikerde rozemarijn, afgetopt met diverse citrusvruchten. Denk aan mandarijn, grapefruit, sinaasappel en citroen. Een kleurrijke taart vol diverse smaken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via