Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Stracciatella di burrata dip met geroosterde paprika

Je bent vast bekend met de Italiaanse kaas burrata, maar ken je al de variant stracciatella di burrata? Deze zachte kaas is eigenlijk de binnenkant van een burrata, maar dan helemaal verscheurt. Het resultaat is een romige, smaakvolle burrata. Lekker om te verwerken in salades of als heerlijke dip met geroosterde paprika voor bij de borrel. Een heerlijke Italiaanse delicatesse waar wij geen genoeg van krijgen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept stracciatella di burrata dip met geroosterde paprika

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olijfolie, het knoflookpoeder en peper en zout. Mix het geheel en rooster 15 min. in de oven.
2
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Pluk de blaadjes basilicum. Snijd het stokbrood in plakken.
3
Verdeel de stracciatella di burrata over een bord en schep de geroosterde paprika in het midden. Garneer met de overige olijfolie, honing, basilicum, pijnboompitten en peper en zout. Serveer met het stokbrood.

Wat is stracciatella di burrata?

Stracciatella di burrata is een type Italiaanse kaas dat vaak wordt beschouwd als een romige delicatesse. Het is een variatie op de traditionele burrata, een verse Italiaanse kaas gemaakt van mozzarella en room. De term stracciatella verwijst eigenlijk naar de techniek die wordt gebruikt om deze kaas te maken.

In het Italiaans betekent ‘stracciare’ scheuren of verscheuren. Stracciatella di burrata is een zachte kaas die bestaat uit dunne draden van verse mozzarella vermengd met room, die uit het binnenste gedeelte van de burrata worden getrokken. Dit binnenste deel is rijk van smaak en superromig. De stukjes worden doorgaans geweekt in room, wat de kaas zijn kenmerkende romige textuur en smaak geeft. De combinatie van de romige stracciatella en de buitenste schil van mozzarella in burrata zorgt voor een prachtig contrast in texturen en smaken, waardoor het een populaire keuze is onder kaasliefhebbers en in de Italiaanse keuken.

Meer gerechten met burrata

Burrata wordt vaak gebruikt als vulling voor verschillende gerechten, zoals salades, pasta, pizza en bruschetta. Het kan ook worden besprenkeld met olijfolie, bestrooid met kruiden en geserveerd met brood of crackers. Lekkere gerechten zijn bijvoorbeeld deze pappardelle in limoncello roomsaus met krokante pancetta en romige burrata en deze tortellini met pompoen, salie en burrata. Beide verrukkelijke pasta’s, maar ook totaal anders van smaak! Of maak een burratacrème en serveer het op blini’s met pesto en parmaham. De perfecte combinatie als je het ons vraagt!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?