Pizza prosciutto met zelfgemaakte rozemarijn-knoflookolie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pizza met prosciutto

Deze verse pizza met prosciutto (Italiaanse ham) serveren wij met zelfgemaakte rozemarijn-knoflookolie. Liever iets minder werk? Je kan deze olie ook kant-en-klaar bij een speciaalzaak kopen. De toppings kun je het beste na het afbakken op de pizza leggen voor een extra verse smaaksensatie.

Bekijk hier het recept voor vers pizzadeeg.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten zelfgemaakte rozemarijn-knoflookolie
Ingrediënten pizza

Recept pizza met prosciutto

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de knoflook en halveer. Giet de olie in een afsluitbare fles en voeg de knoflook en rozemarijn toe. Laat dit voor minimaal 30 min. trekken. In het ideale geval doe je dit 24 uur van tevoren voor de optimale smaakbeleving.
2
Meng de tomatensaus met de Italiaanse kruiden en zout. Rol het pizzadeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over het deeg. Laat 1 cm van de rand vrij. Breek de burrata in stukjes en verdeel over de tomatensaus. Plaats in de oven en bak in 20 min. gaar of tot goudbruin en krokant.
3
Haal de pizza uit de oven en verdeel de prosciutto, waterkers en zwarte peper over de pizza. Sprenkel 3 el van de zelfgemaakte rozemarijn-knoflookolie over de pizza, of meer naar smaak.

Tip: de resterende olijfolie kan je 2 maanden bewaren op een donkere plek en gebruiken voor andere gerechten. Ook lekker over bijvoorbeeld een salade.

Cellaro Luma Nero d'Avola 2020
Wijntip van Yves

Cellaro Luma Nero d'Avola 2020

Een kruidige Italiaanse Nero d’Avola voor een kruidige pizza met vlees. Het diepe, donkere, warme rode fruit van de druif wordt ondersteund door de specerijaroma’s en door zachte tannines. In de afdronk blijft het pepertje heerlijk na. Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

F
Francesco
Misselijk! Als italiaan "italiaanse kruiden" maakt mij misselijk! italiaanse kruiden bestaan natuurlijk wel maar ze zijn meestal verse en geen verzameling in een potje ... en waarom de deeg niet zelf maken ? Het is veel gezonder dan een kant en klaar pizzadeeg!
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Francesco, bedankt voor je feedback. De samenstelling van de Italiaanse kruiden kun je uiteraard naar wens invullen, dit kunnen ook fijngesneden verse kruiden zijn. Zelf pizzadeeg maken i.p.v. kant-en-klaar deeg is ook zeker een aanrader, het recept voor een zelfgemaakte pizzadeeg vind je in de introductie van dit recept :) https://eatertainment.nl/recept/vers-pizzadeeg/

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Soort
Pizza
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via