Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten zelfgemaakte rozemarijn-knoflookolie
Ingrediënten pizza
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de knoflook en halveer. Giet de olie in een afsluitbare fles en voeg de knoflook en rozemarijn toe. Laat dit voor minimaal 30 min. trekken. In het ideale geval doe je dit 24 uur van tevoren voor de optimale smaakbeleving.
2
Meng de tomatensaus met de Italiaanse kruiden en zout. Rol het pizzadeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over het deeg. Laat 1 cm van de rand vrij. Breek de burrata in stukjes en verdeel over de tomatensaus. Plaats in de oven en bak in 20 min. gaar of tot goudbruin en krokant.
3
Haal de pizza uit de oven en verdeel de prosciutto, waterkers en zwarte peper over de pizza. Sprenkel 3 el van de zelfgemaakte rozemarijn-knoflookolie over de pizza, of meer naar smaak.
Cellaro Luma Nero d'Avola 2020
Wijntip van Yves

Cellaro Luma Nero d'Avola 2020

Meer inspiratie

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Francesco
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Diëten
Vrij van vis
Soort
Pizza
Voorkeuren
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via