Pappardelle in limoncello roomsaus met krokante pancetta
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pappardelle in limoncello roomsaus met krokante pancetta

Er gaat niets boven verse pasta! In dit recept gebruiken we verse pappardelle, heerlijk brede pastalinten. De combinatie van het zoete, frisse van limoncello en het knapperige zoute van de pancetta maken dit gerecht een traktatie voor je smaakpapillen.

Zelf maken? Bestel eenvoudig Koreman’s Limoncello via de webshop. Bekijk Koreman’s website voor meer informatie en andere lekkere Cello’s.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pappardelle in limoncello roomsaus met krokante pancetta

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verhit een koekenpan zonder boter en bak hierin de pancetta krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en hak daarna tot kruim. Zet weg tot gebruik.
2
Rasp een kwart van de citroen, alleen het gele van de schil, en pers de citroen uit. Snijd de knoflook fijn. Schenk de olijfolie in de pan waarin je de pancetta hebt gebakken. Fruit de knoflook 10 sec. aan en schenk vervolgens de room en een kwart van het citroensap erbij. Roer de Parmezaanse kaas en tijm erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat de roomsaus vijf min. op laag vuur zacht koken. Roer in de laatste twee minuten de limoncello erdoor.
3
Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer daarna de limoncello saus erdoor.
4
Verdeel de limoncello pasta over de borden in mooie torentjes. Scheur de burrata over de pasta en top af met citroenrasp, de extra vierge olijfolie en pancetta kruim.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Soort
Pasta
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via