Tortellini met pompoen, salie en burrata
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Tortellini met pompoen, salie en burrata

De combinatie van pompoen en salie heeft zich al vaak bewezen en ze worden dan ook vaak samen gebruikt in met name de Italiaanse keuken. Deze heerlijke pasta van gevulde kaastortellini, pompoen en burrata is ontzettend romig en staat binnen mum van tijd op tafel. Perfect voor elke dag van de week!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept tortellini met pompoen, salie en burrata

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng twee pannen met water aan de kook. Kook in een pan de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook in de andere pan de pompoenblokjes 8 min.
2
Pel en pers de knoflook uit. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de helft van de salie toe en laat 5 min. bakken. Verwijder de takjes salie uit de pan. Voeg de tortellini en knoflook toe samen met wat peper en zout. Meng en bak 2 min.
3
Voeg de gekookte pompoenblokjes, kookroom en wat peper en zout toe aan een blender en mix tot een gladde saus. Geen blender in huis? Gebruik dan een staafmixer.
4
Voeg de saus toe aan de tortellini. Voeg eventueel een scheutje water toe voor een dunnere saus. Meng alles door elkaar en bak 2 min. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.
5
Pluk de blaadjes van de resterende salie. Verdeel de tortellini over de borden en garneer met de burrata, pijnboompitten en blaadjes salie.

Hemelse romigheid voor liefhebbers van kaas: burrata

Burrata is een verrukkelijke Italiaanse kaas die de harten van fijnproevers wereldwijd heeft veroverd. Oorspronkelijk afkomstig uit de Apulië-regio in Zuid-Italië, wordt burrata vaak geprezen om zijn romige textuur en milde smaak. De naam ‘burrata’ is afgeleid van het Italiaanse woord ‘burro’, wat boter betekent, en is een passende beschrijving voor de zachte, boterachtige structuur van de kaas.

Burrata wordt traditioneel gemaakt van mozzarella en room. Het productieproces begint met het kneden van mozzarella tot een bal, waarna deze wordt opengesneden. Vervolgens wordt de binnenkant gevuld met een romige mix van mozzarella-snippers en verse room, waarna de kaas wordt dichtgebonden om de vulling op zijn plaats te houden. Het resultaat is een prachtige bolvormige kaas met een delicate buitenkant van mozzarella en een verrukkelijk romige kern.

De populariteit van burrata heeft zich niet beperkt tot Italië; het wordt nu in vele landen gewaardeerd en is ondertussen een onmisbaar ingrediënt in talloze gerechten. De veelzijdigheid van burrata maakt het een perfecte aanvulling op verschillende gerechten, zoals pizza, salades en pasta. Op een pizza smelt burrata tot een zalige, romige topping die elke hap tot een genot maakt. In salades voegt burrata een romig contrast toe aan verse groenten en zorgt voor een heerlijke smaakbeleving. En in pasta creëert het een luxueuze saus die de hele maaltijd naar een hoger niveau tilt. Burrata kun je ook los serveren boven op groenten, denk aan gegrilde asperges. De combinatie van witte en groene asperges met romige burrata gaan heerlijk samen.

Meer receptinspiratie

Vind jij het lastig om te kiezen wat je elke week eet? Met onze wat eten we vandaag? recepten helpen we je een handje! Wil je meer gerechten zoals deze tortellini? Bekijk dan de lasagne recepten of Italiaanse gerechten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?