Altijd lekker voor bij de borrel: tortillachips met zelfgemaakte guacamole. Binnen 10 minuten heb jij deze heerlijke dip op tafel gezet. Haal een paar rijpe avocado’s, tomaat en limoen en ga aan de slag met deze klassieke guacamole!
Guacamole is een populaire dipsaus die gemaakt wordt van avocado’s en vaak gegeten wordt bij Mexicaanse gerechten. De oorsprong van guacamole ligt in Midden-Amerika, waar de Azteken al in de 16e eeuw een soortgelijke saus aten. Zij noemden deze dipsaus ‘ahuacamolli’, wat letterlijk ‘avocado-saus’ betekent in het Nahuatl, de taal van de Azteken.
Het recept voor guacamole is de afgelopen jaren flink veranderd en er zijn verschillende variaties ontstaan. Naast avocado’s bevat guacamole vaak ingrediënten als tomaten, ui, knoflook, limoensap en koriander. Voor extra pit kun je ook jalapeño pepers of chilipoeder toevoegen aan de guacamole.
Guacamole is niet alleen lekker, maar ook nog eens voedzaam! Avocado’s zijn namelijk rijk aan gezonde vetten en vezels. Daarnaast bevatten avocado’s ook veel vitamines en mineralen, zoals vitamine K, C, E en B6, foliumzuur, kalium en magnesium.
Tegenwoordig is guacamole wereldwijd populair en wordt het vaak geserveerd als een gezonde dip of als bijgerecht bij verschillende maaltijden. Geen wonder dat er genoeg recepten zijn waar je guacamole aan kan toevoegen!
Natuurlijk heb je de klassieke nachoschotel waar een flinke eetlepel guacamole niet mag ontbreken. Of wat dacht je van polentafriet met gegrilde groenten en guacamole? Heerlijk om de knapperige frietjes te dippen in zelfgemaakte guacamole. Ook lekker om eens te proberen: toast met guacamole en ei. Deze toast staat binnen no-time op tafel en krijgt een lekkere twist dankzij de guacamole met ricotta.
Benieuwd naar alle recepten met guacamole? Bekijk ze op Eatertainment, haal avocado’s in huis en ga lekker aan de slag!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment