In samenwerking met:
Tortillachips met zelfgemaakte guacamole
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Tortillachips met zelfgemaakte guacamole

Altijd lekker voor bij de borrel: tortillachips met zelfgemaakte guacamole. Binnen 10 minuten heb jij deze heerlijke dip op tafel gezet. Haal een paar rijpe avocado’s, tomaat en limoen en ga aan de slag met deze klassieke guacamole!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept tortillachips met zelfgemaakte guacamole

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en ontpit de avocado’s. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
2
Prak de avocado fijn. Snijd de limoen door en pers het sap van de limoen over de avocado.
3
Meng de knoflook en olijfolie door de geprakte avocado, breng op smaak met peper en zout. Meng als laatste de tomatenblokjes door de avocado.
4
Pluk de koriander van de takjes. Garneer de guacamole met koriander en serveer met tortillachips.

Wat is guacamole en waar komt het vandaan?

Guacamole is een populaire dipsaus die gemaakt wordt van avocado’s en vaak gegeten wordt bij Mexicaanse gerechten. De oorsprong van guacamole ligt in Midden-Amerika, waar de Azteken al in de 16e eeuw een soortgelijke saus aten. Zij noemden deze dipsaus ‘ahuacamolli’, wat letterlijk ‘avocado-saus’ betekent in het Nahuatl, de taal van de Azteken.

Het recept voor guacamole is de afgelopen jaren flink veranderd en er zijn verschillende variaties ontstaan. Naast avocado’s bevat guacamole vaak ingrediënten als tomaten, ui, knoflook, limoensap en koriander. Voor extra pit kun je ook jalapeño pepers of chilipoeder toevoegen aan de guacamole.

Guacamole is niet alleen lekker, maar ook nog eens voedzaam! Avocado’s zijn namelijk rijk aan gezonde vetten en vezels. Daarnaast bevatten avocado’s ook veel vitamines en mineralen, zoals vitamine K, C, E en B6, foliumzuur, kalium en magnesium.

Nog meer recepten met guacamole

Tegenwoordig is guacamole wereldwijd populair en wordt het vaak geserveerd als een gezonde dip of als bijgerecht bij verschillende maaltijden. Geen wonder dat er genoeg recepten zijn waar je guacamole aan kan toevoegen!

Natuurlijk heb je de klassieke nachoschotel waar een flinke eetlepel guacamole niet mag ontbreken. Of wat dacht je van polentafriet met gegrilde groenten en guacamole? Heerlijk om de knapperige frietjes te dippen in zelfgemaakte guacamole. Ook lekker om eens te proberen: toast met guacamole en ei. Deze toast staat binnen no-time op tafel en krijgt een lekkere twist dankzij de guacamole met ricotta.

Benieuwd naar alle recepten met guacamole? Bekijk ze op Eatertainment, haal avocado’s in huis en ga lekker aan de slag!

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?