Varkensfilet In Mosterdkorst Met Geroosterde Pompoen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Varkensfilet in mosterdkorst met geroosterde pompoen

Varkensfilet is op het eerste gezicht niet zo’n spannend stukje vlees, maar in dit recept komen de smaken perfect tot zijn recht door de zelfgemaakte mosterdkorst. De varkensfiletlapjes worden geserveerd met geroosterde pompoen uit de oven; een heerlijke maaltijd die binnen een uur op tafel staat.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept varkensfilet in mosterdkorst met geroosterde pompoen

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
55 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Schil de pompoen, halveer en schep de zaadlijsten eruit. Snijd de pompoen in plakken van 1 cm dik.
3
Meng in een ovenschaal 2 el olie met 1 el honing en voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg de pompoen, ui, 3 takjes rozemarijn, 3 takjes tijm en 5 tenen knoflook (ongepeld) toe en schep goed om. Zet het geheel 30 à 40 min in de oven en schep halverwege om.
4
Hak 1 teentje knoflook, 1 takje rozemarijn en 1 takje tijm fijn. Meng de knoflook, panko, rozemarijn, tijm, 2 el olie en 1 el honing goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
5
Bak in een koekenpan in el olie de varkensfiletlapjes 1 min per kant op hoog vuur bruin. Haal uit de pan en besmeer de bovenkant van ieder varkensfiletlapje met mosterd. Druk het broodkruim uit stap 4 er bovenop.
6
Leg de varkensfiletlapjes de laatste 8 min op de pompoen en laat verder garen in de oven.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Mosterd
  • Melk
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via